Anton Cederberg

Prada. Om ni var oroliga att funktionsplaggen skall försvinna ut ur modescenen, så skall ni inte vara det! Prada visade upp på sin visning att trenden gäller minst till nästa vinter!

Att de är modeveckor till höger och vänster världen över är det nog inte en enda modeintresserad människa som missat. Hur modeintresserad du än är så är det i princip omöjligt att hänga med i tempot. Trots det har jag fått syn på en hel del och jag skulle vilja påstå att de var längesedan jag tyckte det såg såhär bra ut (faller mig väldigt i smaken väldigt mycket).

Skall man försöka se ett mönster mellan de olika visningarna vad som blir höstens trender, AW18.
– Den kanske allra tydligaste trenden är den vida brallan. Byxmodellen är här för att stanna ett tag så gillar du den inte än kanske du i alla fall borde fundera på att ge den en chans.
– Oversized, har även de ägt modescenen och kommer så fortsatt göra.
– Lager på lager helst och helst blanda material mellan plaggen.
– De klumpigare sneakersen finns kvar och lockar även in kängorna och bootsen i ett mer klumpigt format.
– Istället för kläder med olika prints kommer de större mönsterna ta över.
– Årets accessoar går till skärpet. Vi har sett framför allt kvinnan bära det över rock och kavaj men nu tas denna trend även på herrsidan.

Our Legacy, levererar igen. Frågan är när jag tröttnar på detta märke?

Christian Dior. Årets kostymmärke redan nu skulle jag nästan våga säga. De enda som egentligen går ifrån den vida byxan.

Yohji Yamamoto, bjuder på ren konst. Silhouetter, kombinationer och mönster i klass.

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Att sväva iväg i tankarna och fantisera om att skapa sitt eget brand eller en kollektion för ett redan etablerat varumärke är något som händer mig ganska ofta. Har det hänt er med?
Tänk dig att få bestämma helt själv hur du vill ha det ut i minsta detalj. I allt från passform, material och färg.
Vad skulle ni skapa om ni fick chansen? Tänk efter lite, man kan tänka i evigheter.

Just detta är min senaste uppgift i skolan och detta är en av alla anledningar till att jag gillar min vardag just nu.

Jag valde att forma en kollektion för Hugo Boss. Främst för att de sitter på sådan makt inom modevärlden som de inte utnyttjar. Sedan har de fortfarande spår i sig från sitt förflutna som inte många vet om, att de var design ansvariga för den tyska arméns kostymer.

Det jag skulle vilja göra är att göra något helt nytt som Hugo Boss inte gjort innan. Addera nya passformer, experimentera med material och blanda uppdelningen av herr och dam.
Skapa mer öppenhet och frihet kring Hugo Boss!
Min målgrupps livsstil.
3 outfits jag skapat för linjen.

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Utför ditt nyårslöfte snyggt!

1.Satisfy Running 2.Satisfy Running 3.Adidas 4.Your Turn Active 5.Nikelab 6.Gymshark 7.Your Turn Active

Nytt år och nya löften, vilket till 99% brukar betyda att du skall börja träna mer och äta bättre. Något som absolut hjälper för att få igång motivationen till att gå till gymmet eller ta sig ut i löpspåret är nya träningskläder.
Att klä sig funktionellt samtidigt som du klär dig snyggt är något som verkligen växt de senaste åren. Det tillsammans med att sportswear samtidigt också blivit trendigt har lett till att just utbudet av träningskläder ökat. Idag skulle du enkelt kunna köpa och klä dig i plagg till vardags som helt producerats för träning.
Framförallt är det märken som Adidas, Nike och Puma som leder denna utveckling framåt men det gör också att andra märken vågar satsa eller grundas.

Kört hårt!
Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Väveriteknik

Jag har lovat sedan innan att jag skall skriva och visa er lite bilder från skolan när vi gör något praktiskt. Vår första praktiska kurs var väveriteknik som faktiskt avslutades igår med en tenta och förhoppningsvis gick det bra.

Väveri är verkligen otroligt gammalt och har funnits i över 2000 år. Det handlar kort och gott om att fläta samman en vågrätt och en lodrätt tråd och på så sätt skapa en väv. Det allra vanligaste sättet att binda en väv kallas tuskaft och innebär att trådarna går över och under varandra varje gång. Andra bindningar kan t.ex. gå under 3 trådar innan den går upp över 1 tråd för att gå ner igen.
De 3 vanligaste bindningarna är just tuskaft samt kypert (som alla jeans är vävda genom) och satin.
Det finns framförallt två sätt att väva på, genom maskin eller för hand. Tro de eller ej men handväv är roligare än vad man kan tro. Du ser verkligen exakt hur processen går till och kan hela tiden justera för att få det perfekta mönstret. Skall du dock göra ett stort tyg är inte handväv ett alternativ. Då används maskinväven.
Till de båda alternativen skapar du bindningarna i datorn som du sedan för över till maskinen innan vävning.
Här kommer lite bilder ur vår utbildning de senaste 2 månaderna.

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Du borde testa!


Jag har säkerligen sagt de innan och även om det inte är en speciellt omtyckt åsikt så säger jag de igen. Du får inte köra bara anklar och klaga på kylan… de går inte. Jag är nära på att jämföra det med att ha shorts i januari men kanske inte skall dra det så långt.

Jag har länge kämpat med att dra i mina strumpor för att göra de längre så att de inte skall åka ner och vecka sig. Dagligen har jag troligtvis snittat 10 uppdragningar tills jag äntligen tog steget till knästrumpan. Vilken lättnad! Den sitter perfekt hela dagen utan ansträngning, visar inte hud mellan byxa och sko och dessutom värmer varianterna i ull och kashmir väldigt bra i kylan.
Utbudet av knästrumpor är inte lika stort som den traditionella modellen när det gäller färger och mönster men i material finns det i ett stort antal olika, t.ex. ull, kashmir och bomull. Precis som övriga marknader finns det såklart olika tillverkare som erbjuder knästrumpor i olika prisklasser och kvalité.
Här nedan kommer 3 märken i 3 olika prisklasser som jag rekommenderar er!

Pantherella är en traditionell brittisk strumptillverkare. Företaget har funnits sedan 1937 och har sedan 1945 fokuserat fullt ut på just strumpor och vilket erkännande de fått!

Falke vet ni säkerligen redan vad det är. Det tyska företaget har en stark plats på marknaden och gott om återförsäljare i Sverige!

John Henric grundades 2008 i Lund för att förse svenska män med accessoarer i bra kvalité till ett bra pris.

Ni kommer inte ångra er!
Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}


I början av varje säsong är i alla fall jag väldigt taggad på att köpa lite från de nya kollektionerna och matcha ihop de till snygga styles. Även om de är vinter och slask som står i kalendern. Med tiden tröttnar man oftast och längtar mer och mer på att de nya skall komma ut till försäljning vilket gör att man inte är så sugen på att investera i nytt. Därför är ett bra tips att använda era redan inköpta plagg från vårsäsongen även på vintern. Det enklaste är att använda din vår jacka som tröja/skjorta under rocken eller vinterjackan som jag gjort på dessa bilder. Så kolla er garderob och se vad ni kan få in i er vardag just nu trots att termometern står på -2!

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Jeans tips!

Mina nya favoritjeans från l´homme rouge!

Jeans är och kommer alltid vara ett av de mest klassiska plagg som finns. Plagget tillverkades för första gången under 1870-talet för att tillgodose gruvarbetare, cowboys och även andra fysiska arbeten med slitstarka byxor. Rock n roll kulturen tog sedan sig an brallan vilket var starten på den synen vi har av jeans idag.
Jeanstrenden ändras precis som övriga modebranschen men inte alls i samma utsträckning skulle jag vilja påstå. Det finns klassiska modeller så som Levi´s 501 och 505 som fungerar i alla tider oavsett trender. Idag är de just den rakare mer vidare modellen som har greppet om modescenen, precis som de gör för andra byxmodeller.

Adnym Atelier

Svanen märkta jeans från Velour by nostalgi

Uniqlo

Tom Wood
Levi´s

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Färgen som gäller 2018!

Inför varje säsong är de likadant. Vilka trender kommer att gälla, vilken färg, silhuett, tryck osv skall man ha.
Årets färg kan jag redan nu meddela vilken de är tack vare Pantone. Pantone är ett färgsystem som alla inom textilvärlden använder sig av. Det innebär att de har skapat färgkataloger på olika papperstyper där varje färg har ett unikt namn eller nummer.

I år har de genom att analysera vad världens konfektionsföretag angett för färgkod inför SS18, och kommit fram till att Ultra Violet alltså lila är färgen för 2018!


Truckpants:Kappa Skjorta:Eton Mössa:Polar skate Sneakers:Nike Kavaj:Bonobos Hoodie:Acne studios

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Styles ni kommer se igen 2018!


Bara för det är nytt år och nya trender så betyder inte det att gamla plagg blir oanvändbara. Basplagg är ni alla säkert redan medvetna om att de i princip alltid fungerar. Men även säsongs eller trendplagg går inte ur tiden så fort som man tror. Skulle de göra de så finns det ofta nya sett att mixa ihop dem med nya eller andra plagg som ger en ny intressant look!
Som jag sagt innan våga testa er fram hemma framför spegeln, tillslut kommer ni ha skapat något nytt av de gamla!
Här nedan kommer några tips på plagg som kommer fungera lika bra kommande år!

Olive cothing

Arket

Patagonia

Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Ett lite senare nyårs inlägg!

Ännu ett år att slänga in i livets ryggsäck och det har vart ett år fullt av erfarenheter trots att det krävde mig en del funderingar innan jag kunde göra ett bokslut och en sammanfattning. Min första tanke var att jag skulle blogga vidare som vanligt och inte skriva detta klassiska blogginlägg. Men trots att jag avslutade de 3 sista månaderna tillsammans med er här så vet ni inte vad jag hade för mig de resterande 9 månaderna.
Istället för ett tråkig uppsatts så kommer här en intervju av mig med mig!

Det bästa med ditt 2017?
Absolut är det mitt val att följa min dröm, att studera textil och framförallt mitt val att sluta arbeta på volvo!

Det sämsta?
Min morfars bortgång.

En sak du inte trodde skulle hända?
Helt ärligt det jag gör just i detta nu, börja blogga!

Vad ångrar du?
Tyvärr en del köp som vart totalt onödiga som just nu samlar damm i min garderob… Kontot hade helt enkelt kunnat se bättre ut.

Dina tankar om modeåret?
Det har stått för mycket av de jag gillar. Framförallt vågar folk mer och mer köra sin grej vilket är sjukt inspirerande. Det jag gillar mest är dock att den vida byxan egentligen på riktigt fått sitt erkännande igen. Ni har säkert redan lagt märke till min överanvändning av byxmodellen.

Musikåret?
Fortfarande en saknad av mitt älskade kent. Men man älskar ju släppen från t.ex. Tyler the creator, Drake och Lorenz. Min absolut bästa musikupplevelse var i somras under Way Out West när Frank Ocean äntligen entrade scenen och oj, vad har levererade!

Filmåret?
Folk gör mig till åtlöje på grund av min filmkunskap… Kanske borde va mitt nyårslöfte?

Gott nytt år och en god fortsättning!
Anton

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Anton Cederberg

En blogg för de modeintresserade som vill lära sig mer. Jag skriver om min vardag som textilstudent, trender och nyheter i modevärlden samt hur du väljer och bär plaggen bäst!

Mest lästa

 1. Lördag, rocka vida brallor!
 2. Teddy!
 3. Vad är bättre än en kashmirtröja V.48?
 4. Tips och tankar om julkostymen
 5. Fota i farmors trappuppgång