aversioner

Sånt jag tänker på nu

Tid är en grej jag har rätt mycket av nu. Tid som jag kan lägga på att tänka på olika grejer. Här är en grej jag har tänkt ganska mycket på. MEN, jag har inte tänkt färdigt, så jag tänkte låta er tänka ihop med mig.

Jag älskar beauty, ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR. Det finns få saker som ger mig så mycket tillfredsställelse som att bränna ansiktet lent med syror, hitta det perfekta röda läppstiftet, vakna upp med ett återfuktat fejs och få till de snyggaste ögonbrynen. Är med i massa grymma facebookgrupper där jag lär mig mängder varje dag och det ger mig en helt enorm tillfredsställelse, men också lite ångest. Exempel. Ju fler inlägg folk postar om hur man får bort rynkor under ögonen, ju mer börjar jag fundera över mina. Det är lite som tjejtidningarna jag läste i högstadiet och gymnasiet, om än med en mycket mer peppig och gosig ton.

Men det är svårt att inte fundera över vad den här kollektiva hetsen kring smink, skönhet, skönhetsingrepp med mera GÖR med en. Hur ska man bära sig åt för att inte fullständigt förlora fotfästet i den gyttja av dåligt självförtroende som är så lätt att hamna i när man allt mer sällan ser hur folk ser ut utan allt det där snygga utanpå/ovanpå? ÄR det helt oproblematiskt med smink/retuschappar/filter osv?

Jag har noll svar, men det här är saker jag tänker mycket på. Hur tänker ni?


Jag vet vad ni tänker. ”Där är det. Det perfekta röda läppstiftet!”

Och det är ju sant. NYX matte + läppenna i färgen Alabama är det. 

6 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}

aversioner

Föräldraledighetsbloggar.

Mest lästa

  1. Sopiga snubbar i barnkulturen, del 1
  2. Fynd från 1998
  3. Att flytta för 345 gången
  4. Om vattkoppor och inställda planer
  5. 21.38 för tre år sedan