Bärs och brudar

Testat hos Mathilda vecka 11

Lovechild (Beerbliotek, Beavertown och Brekeriet)
Kombinationen suröl och saison låter väldigt lovande. Den doftar sura körsbär, lite godisliknande, men smaken är inte bra. Eller, den är märklig? Först tänker jag på spadet som gröna oliver ligger i. Och sen på något rengöringsmedel. Och sen tänker jag på stall, vilket väl är meningen, men på ett dåligt sätt. I eftersmaken kommer körsbären tillbaka, lite. Men hur gulligt det än är med ett kärleksbarn så blir överjäst och surt tillsammans tyvärr inte roligt någonstans.

Typ: Sour Saison (7%)
Betyg: 1 av 5
Pris: 36 kronor på Systembolaget

Rhubarbe (Brekeriet)
Den här ölen är en saison som är, vilket namnet antyder, jäst med rabarber. Färgen är jättefin och går från rosa till orange, men lukten är hemsk. Som en riktigt elak Havarti, fast värre. Den smakar rabarber – absolut. Men det räcker inte. Provade att hålla för näsan och dricka men nej. Saison är inte min favoritöl, och denna har definitivt inte gjort mig mer intresserad av att hitta en som jag gillar. Kan inte rekommendera den till någon och vill aldrig mer se den.

Typ: Saison (5%)
Betyg: 0 av 5
Pris: 25 kronor på Systembolaget

Twin Pines (Dugges och Wiper and true)
Det här är en riktigt bra öl. Kanske är jag lite mer välvilligt inställd efter två bottennapp, men den är verkligen god. Som en ljuvlig skogspromenad där man funderar över livet och tuggar i sig ett granskott emellanåt samtidigt som det porlar i en bäck någonstans och småfåglar kvittrar i ens öra att man är en bra person.

Typ: Imperial IPA (8,8%)
Betyg: 4 av 5
Pris: 36 kronor på Systembolaget

Imperial Biscotti Break (Ewil Twin Brewing)
Mmmmm! Som en espresso och en kaka i ett. Den är underbar, och jag har väntat alldeles för länge på att prova denna uppenbara guldklimp. Mörk öl är min bästa vän. Den är varken revolutionerande eller outstandig på något sätt men det är en lagom söt och jättegod stout. Väl värd att köpa!

Typ: Imperial stout (11,5%)
Betyg: 3 av 5
Pris: 50 kronor på Systembolaget

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Bärs och brudar

Unni och Mathilda bloggar om öl. Vilken är godast, vilken ska du undvika och vilket ställe i Göteborg har den bästa? Det vet vi.

Mest lästa

  1. Omnipollo och Dugges tap takeover på Brewers
  2. Testat hos Mathilda vecka 11
  3. Omnipollo soft serve på The Rover
  4. En Öl & Whiskymässa
  5. En folköl – ett helgtips