Bärs och brudar

Igår prick vid öppning befann vi oss på The Rover där Omnipollo höll till. De hade sju öl på fat, varav två gick att få soft served vilket betyder att de serverades med glass på toppen. Låter gott eller hur?

Vänster: Rocky road ”soft serve”. Höger: Hypnopompa Rum BA

Vi började med en av de öl som serverades med soft serve, nämligen Original Rocky Road Ice Cream. En väldigt nötig smak, ganska mycket beska men med en härlig doft. Ölen skulle ju serveras med soft serve, men tyvärr så smälte glassen direkt. Detta gjorde mig ganska besviken, men mest efter att ha sett alla bilder som Omnipollo själva postat på sociala medier på deras öl med soft serve.

Efter detta gick vi över till Hypnopompa Rum BA. Tyvärr var denna lite för spritig, romen tog över ganska mycket vilket för mig sänkte betyget rätt rejält. Visst att stout vanligtvis har hög alkoholhalt men när det märks av för mycket i smaken blir det bara tråkigt. När den hade fått stå ett tag var smaken betydligt trevligare, men det hjälpte inte för den var nog sämst hittills under kvällen. Kom på mig själv att sitta och tråna efter ett glas Anagram som stod bredvid.

Vänster: Selassie. Höger: En suddig Karluminium. 

Sista stouten för kvällen blev Selassie. Den hade mycket smak av kaffe, men vaniljen kändes knappt av alls. Någonstans här började jag nog tröttna på att dricka stouts och skrev bara ner i mina anteckningar “mkt bitter”.

Kvällen avslutades med Karluminium som var den andra ölen som gick att få soft served, men som vi av någon anledning hoppade över. Härlig suröl med smak av körsbär som var uppfriskande efter tre stycken stouts på raken. Jag (Unni) håller fortfarande på att lära mig det här med stouts. Hittills har jag kommit fram till att jag gillar väldigt söta stouts (typ Mocha Latte Stout mmmmums!), och de som dracks under kvällen hade alla en bitter grund. Lämnade i alla fall The Rover med en ny favorit bland surölen!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Bärs och brudar

Unni och Mathilda bloggar om öl. Vilken är godast, vilken ska du undvika och vilket ställe i Göteborg har den bästa? Det vet vi.

Mest lästa

  1. Omnipollo och Dugges tap takeover på Brewers
  2. Testat hos Mathilda vecka 11
  3. Omnipollo soft serve på The Rover
  4. En Öl & Whiskymässa
  5. En folköl – ett helgtips