Bärs och brudar

En Öl & Whiskymässa

Finalen av GBG Beer Week, En Öl & Whiskymässa, hölls på Svenska Mässan under fredag och lördag. Jag (Mathilda) tog min favoritperson med mig för att kolla in utställarna. Efter att ha tagit ett varv runt mässan, som var mindre än väntat,  var det dags för dagens första öl.

Mannen i Elixir Wine-montern tyckte att jag skulle ha en stout för att matcha mina helsvarta kläder. Äntligen någon som förstår mig! Så, första ölen ut blev en dansk stout, en Anniversary #2 från Stronzo. Stronzo grundades 2011 och den här ölen, som är en imperial stout lagrad på bourbonfat, togs fram till deras tvåårsjubileum. Bryggeriet gick i konkurs 2014 så det är mycket möjligt att det här är första och enda gången jag provar något från dem. God var den i alla fall.

Raskt över till Stigbergets monter. Där fanns, som vi hoppats på, Mazurka (Stigbergets och Omnipollo). Men tysk pilsner och jag kommer sällan överens, och heller inte den här gången. Tyvärr. Då var Uno (Stigbergets och Omnipollo) mycket roligare, en dubbel IPA som smakade mycket smör och tropisk frukt.

Beavertown hade mässan kanske mest hysteriska monter. På mig har det en mycket kraftigt avskräckande effekt, men eftersom den verkade funka för så många andra så vill man ju veta om det är något att hänga i julgranen. Jag drack en Black Betty (Beavertown), en svart IPA som varken lämnade mig glad eller ledsen. Men pluspoäng för snygg så klart. Minus för att den här sätter sig på hjärnan och vägrar försvinna.

Dugges Mikael Dugge Engström utsågs till Årets Ölgöteborgare på mässan, mycket välförtjänt, och det var en monter man inte gärna passerar utan att prova något. Av de sorter Dugges hade med sig var det bara två vi inte provat tidigare, så jag gav mig på Fresh6 (Dugges) som jag missade under deras tap takeover på Brewers förra helgen. Ännu en IPA och här började jag känna att jag inte riktigt kunde skilja dem åt men den var fin och absolut en öl jag gärna dricker igen.

Men, man kan inte gå på öl- och whiskeymässa och bara dricka öl. Sista stoppet blev hos Grönstedts där vi provade Petters cognac P.Lex och Grönstedts National, bägge för 2016. Här var jag och mitt sällskap inte överens, jag gillade National och han gillade P.Lex, men en mycket fin avslutning på mässan.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Bärs och brudar

Unni och Mathilda bloggar om öl. Vilken är godast, vilken ska du undvika och vilket ställe i Göteborg har den bästa? Det vet vi.

Mest lästa

  1. Omnipollo och Dugges tap takeover på Brewers
  2. Testat hos Mathilda vecka 11
  3. Omnipollo soft serve på The Rover
  4. En Öl & Whiskymässa
  5. En folköl – ett helgtips