Djungeltrumman­bloggen

DT drar på Into the Valley!

Djungeltrumman har flytt från Göteborg till skogarna i Dalarna och hamnat på Into the Valley. Och har varit sjukt taggade ända sen den här festivalen lanserades i vintras.

Att vi är peppade är kanske inte så konstigt, Into the Valley har ju lyckats med fantastiskt bra bokningar – de absolut främsta artisterna på den elektroniska scenen för närvarande. Men det är inte bara den grymma line-upen som gör att det här kommer vara en festival utöver det vanliga. Festivalen hålls nämligen i Dalhalla, ett gammalt kalkstensbrott som är en fantastisk vacker plats med grym akustik och omgivning.

Kanske är det också själva platsen som gjort att bokningarna är av ett slag vi inte är vana att se i Sverige. Festivalen har varit omskriven av medier runt om i världen och blivit utsedd till en av de festivaler i världen man ”måste” besöka 2015. Enligt arrangörerna ska festivalen ta stadens puls till skogens hjärta för att hålla klubbkänslan intakt, det är något de verkligen lyckats med.

DSC_0525

Festivalen smygstartade på campingområdet redan igår kväll och en kan nästan ta på den otroliga och förväntansfulla stämningen. Lite trist dock att bussarna från campingområdet till festivalområdet går väldigt sällan vilket gör att många väljer motstridigt att gå de tre kilometrarna till och från Dalhalla. Det kanske är ett nybörjarmisstag av arrangörerna som förmodligen rättas till om de gör om festivalen nästa år. Nu ska jag gå och ta en god drink på Yaki-Da, ja de är på Into the Valley också, vilket gör att vi nästan känner oss lite hemma.
Solen lyser och allt är gott!
/Martin
Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!