Djungeltrumman­bloggen

Filmfestivalsveckan är som ett spring break för de som inte orkar dricka alkohol varje dag. Det finns helt enkelt en himla massa grejer att göra utan att behöva bli full. Att gå och se en film är förstås ett utmärkt sådant exempel (även om PET-flaskor fulla med rödvin förstås är klassiska biosnacks), men det finns en hel del annat fint. Vi har listat några favoriter.

putinhjälmisen
Hela veckan
Visserligen finns öl att tillgå i Pusterviks matsal, men vi har svårt att tro att någon skulle kolla snett på dig om du väljer bubbelvatten. Varje kväll 19.00 slår Studio Draken upp portarna, allt för att du ska kunna lyssna på filmsnack, musiksnack, konstsnack och annat snack. Extra fint blir det under tisdagskvällen, när scenen gästas av såväl Pussy versus Putin-regissörerna och festivalaktuella skådespelaren Alexey Frandetti, som José Gonzales, isländska bandet Hjaltalín och Djungeltrumman-kompisen Hanna Rasmusson. Men hela veckan bjässar på späckat schema!
Hela programmet.

mvgihus
Onsdag
Okej, den här tillställningen är redan fullsatt, men bostadsbristen är en såpass viktig fråga att det kan vara läge att stå utanför och genom burktelefon förmedla dina åsikter alternativt lyssna med glas mot väggen. Vilka är det egentligen som deltar då? Jo, Kjell Björkqvist (FP), vice ordförande i byggnadsnämnden Margot Ottosson (V), tidigare ledamot i fastighetsnämnden och byggnadsnämnden och Lennart Sjöstedt, bostadspolitiskt sakkunnig på Hyresgästföreningen. Då så, dit och gnäll på din andrahandslägenhet.
Facebookevent.

läääsa
Onsdag
Vad säger väl mitt-i-veckan-kväll som att lyssna på manus skrivna av up-and-coming författare? Framför allt när de allihopa är Region Västs finalister i Ny Text, Riksteaterns manustävling. Skådespelare från fyra lokala teatergrupper står för läsandet, medan du klappar händerna så gott du bara kan efter det hela är avslutat.
Facebookevent.

panter
Onsdag–lördag
När media rapportera om förorten skrivs de alltid och uteslutande om hur otroligt farligt det är utanför ”centrum”. Helt sjukt farligt är det. Folk dör och sånt. Sen finns det de som gör andra saker också, jobbar för att göra sina områden bättre, till exempel. Pantrarna för upprustning av förorten sysslar med det sistnämnda, och det är dem dokumentärfilmen Jag är fan en Panter följer. Se den, hörru.
Facebookevent.

filmendå
Fredag-sördag
Allt är inte filmfestival, som rullar på vita duken. Istället kan det vara blattsploitationfilmen Stämplade som visas på Hammarkullens Folkets Hus i dagarna tre. Filmindustrin är inte direkt känd för att spegla hela vårt samhälle, något som gänget bakom den här filmen vill ändra på. Det här är din räddning när du spenderat timtal med att kolla på långsamma glidningar över vackra isländska landskap.
Facebookevent.

gratis
Lördag
Vad är bättre än loppis? Gratisloppis, förstås! Nej, det här är inget vi drömt fram i ett feberrus, det finns på riktigt. I Högsbo, dessutom. Hit tar du med dig grejer du inte behöver längre, lånar ett bord och blir av med dem. Sen tar du andras grejer. Helt gratis! Man kan bli religiös för mindre.
Facebook.

Funny-gif-cat-boat-newspaper
Lördag
Det är mycket roligare att kolla på en utställning med fanzines, böcker och andra trycksaker, än på en utställning med enstaka bilder. Det är antagligen inte därför duon bakom Jarko vill ställa ut verk av elva konstnärer som på ett eller annat sätt arbetar med publikationer, men vad spelar det för roll? Det är ju win-win-win-win (ungefär) för dig. Det hela går under namnet What a gas! At the zoo, hittas på 3:e våningen och i helgen är det vernissage.
Hemsida.

Karin Londré

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!