Djungeltrumman­bloggen

Bråvalla har knappt hunnit börja än, första bandet går på scenen ungefär nu. Trots det har både det ena och det andra gått ner i Norrköping, och för tillfället är Bråvallas egen Facebook-sida en outtömlig källa till underhållning och ångest. Newsflash! Folk gillar tydligen inte att stå i bilkö i fem timmar mitt i natten. De gillar inte heller att använda överfulla Bajamajor innan de hunnit få i sig helgens första öl. Vi ger er: Best of Bråvalla-kommentatorerna 2013!

festival

Först ut är de som mest kommer med FKP Scorpio-angrepp. Många kallar arrangörerna idioter och sådana basala förolämpningar. Andra tar det längre. De här två, har till exempel lite bättre fantasi:

”Bristen på information om vad som händer är total. Ett gäng utvecklingsstörda schimpanser hade skött detta bättre. Skärpning era sopor.”

”Bra uppstyrt att man ska behöva köa i timmar för att komma in! Riktigt strongt, pajas eventfixare”

Pajas-eventfixare. Ouch. Man fattar ju dock att folk är förbannade. De har ändå stått i kö cirka en livstid, och till historien hör förstås att man inte får sova i bilar under festivalen. Besökarna kommer alltså inte in på campingen, men får inte sova i bilen. Situationen är helt enkelt inte helt optimal, vilket följande kommentator märkte av:

”Fullt på alla hotell, vandrarhem o campingen…. Om man har åkt över halva Sverige så borde man väl som nykter förare få sova någon timme i bilen på parkeringen efter lördagens spelning för att vara en utvilad säker chaufför på söndag? Snälla, det handlar bara om någon timme…..”

festival3

Ni vet hur lastbilschaufförer är? Man skulle kunna tänka sig att de inte älskar att festivalsugna snorungar fyller DERAS vägar med husbilar. Om man tänker så, tänker man rätt:

”De e ju slagsmål mellan festivalbesökare och lastbilschaufförena på vägen.”

Sedan finns det de som väljer att bli kränkta av helt andra grejer, mitt under pågående kaos. Det faktum att ingången till området är bygd av containrar, till exempel:

”Fyfan vilken ful entré. Är det entré till ett koncentrationsläger eller till en festival år 2013? Möjligt att det såg ut sådär på första festivalerna i gamla Sovjet då, eller som någon sa, en gammal CS-bana. Får man ett headshot när man kommit in?”

De där första Sovjet-festivalerna vet man ju hur de var. Askul, men med sjukt fula ingångar. Och koncentrationsläger-ingångar alltså, det är det värsta vi vet. Medan vissa tänkte på inredningen, hade dock andra redan börjat längta till nästa års festival:

”Lite förvånad att Björn rosenström inte är med. För han är ju en bra artist att ha på bråvalla. nästa år kanske”

festival2

Ja, kanske nästa år. Djungeltrummans egen Pungdask är förresten också på plats, men hennes problem verkar vara av annan karaktär:

”Och däääär OLLADE en kille vår bagagelucka. Superfräscha killar här.”

Men alltså vet ni vad? Man får kanske ändå ha lite överseende, det är trots allt första gången området används till festival. Inte överseende med ollningen alltså, utan med allt annat. Kanske borde man tänka lite mer som den här jävla sköningen?

”Btw, Amaronen smakar helt jävla underbart en dag som denna, fan vad bra detta blir. Och till Scorpio vill jag bara säga, TACK TACK och TACK för att ni ordnar något i denna surstad. Skål på er!!”

Den klassiska festival-Amaronen är alltså redan öppnad, och vi kan inte rekommendera annat än att du gör detsamma. Glöm inte ta ut osten ur kylväskan en stund innan du ska äta bara, rumstempererat är bäst. Och du glömde väl inte dekanteringsutrustningen hemma? Okej, bra. Då kan vi andas ut.

/Djungeltrumman

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!