Djungeltrumman­bloggen

Nu blir det mer Berlin! Våra gästbloggare Castlewoods fortsätter sina äventyr bland öppna scener och spännande musikermöten.

castle-puff
Castlewoods i strålkastarljuset på Dodo’s (Foto: Castlewoods)

Smakar på betydelsen av Open Stage, Öppen scen. Öppenheten som så starkt lyser på oss och våra medmusikanter och vänner i strålkastarskenet på scenerna här. All support gentemot varandra, tillåtandet av alla genres, alla olika röster som får höras, alla spelstilar, personligheter, kön och åldrar som får utrymme. Det Berlin vi mött har verkligen en lyhörd och inkännande publik. Du kan se om någon lyssnar med hjärtat i mötet med den personens blick och vi har fått så många inlyssnande blickar, såväl öppna som slutna. Denna musikresa …

 

”Det finns nästan en musiker i varje gathörn”

 

Musiker som vill testa sitt material och träffa andra för eventuella samarbeten har hela Berlin som sin musikaliska lekplats. Det finns nästan en musiker i varje gathörn och det är superenkelt att anmäla sig till en öppen scen. Oftast finns det åtminstone en tele- och en xlr-ingång för en ensam spelehen, men har en värsta tekniska backlinen får en nog räkna med att ta med sitt eget. Det bästa är att höra av sig innan och kolla.

 

”Vi räknade till nio olika nationaliteter på scen”

 

Häromdagen hade vi en kväll utan direkta planer. Vi bestämde oss för att googla ”Open Stages” i Neukölln och hittade Misu&Musi på Hobrechtstraße. Vi anmälde oss via Facebook och dök upp vid åtta. Kvällen till ära var det hela tio akter som ville testa sitt material så det fanns endast tid för att spela två låtar var. Vi räknade till nio olika nationaliteter med musiker från Japan, Australien, Kanada, Tyskland (såklart), Italien, Danmark, England, Sydafrika och vi från Sverige. Extra speciellt var det att se gitarristen Kenta Hayashi med sin stora loopstation och sitt rytmiska ”tappande” på sin gitarr.

castle-2
Jam in på småtimmarna tillsammans med den grymma låtskrivaren och kvällens värd Alice Hills på Misu&Musi (Foto: Dario Alfabeta)

Med musiken som gemensamt språk blev det återigen en natt full av jam och medverkan på varandras låtar. En hinner knappt prata med ord, men i musiken är det som en känt varandra hela livet. Det krävs mod för att öppna upp på en så intim scen. Om du vågar vara dig själv rakt igenom bjuder publiken i sin tur in dig i sina hjärtan.

Open Stages top 5:
– Madame Claude
– Dodo
Misu&Musi – ofen bar
Hepcats’ Corner
Lagari

Castlewoods

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!