Djungeltrumman­bloggen

West Prides program kan kännas ogenomträngligt. Vi vet det mer än väl efter att just ha gått igenom varenda fest, föreläsning och workshop som äger rum från och med idag. Som tur är, framför allt för dig som brukar ropa TL;DR om en text är mer än 140 tecken, bestämde vi oss för att rota fram det allra bästa, och helt enkelt ge det till dig.

124966

Onsdag

Börja i Angered
Föreningen Gays in Angered kan du läsa om i senaste numret av Hela Stan, och om du är det minsta lik oss vill du gärna veta mer. På Angereds Arena berättar Tanya Charif hur föreningen jobbar.
Läs mer.

Hela Sveriges kaka
Räkna med fullsatt när Kakan Hermansson har vernissage för sin utställning i Morningtons lobby. Hur skulle det annars kunna bli när ett av landets mest älskade feministiska förebilder kommer till stan?
Läs mer.

Okej, nu börjar det 4 reals
Det är väl klart du ska vara med på självaste invigningen av West Pride. Du är väl ingen tråkig jävel, eller? Bland annat ska en minimusikal, Europride-låten live, tal av Sissela Nordling Blanco och något som beskrivs som samba-reggae hinnas med innan festivalen är ordentligt öppnad.
Läs mer.

Gala!
Bästa sättet att kicka igång fem dagars festande är förstås med ett Lisebergsbesök. Under Regnbågsgalan spelar bland andra Könsförrädare och Jasmin Cara live, och Magnus Carlsson och Anne-Lie Rydén är värdar. En sak bara: Är det inte lite märkligt att den misstänka kvinnomisshandlaren Thomas Di Leva står på scen?
Läs mer.

Fest!
För en gång skulle gör onsdags smeknamn lill-lördag rätt för sitt namn. Den Konstiga Invigningsfesten går av stapeln på Trädgårn och på plats finns bland andra Tranzmission, Tobias Thorwind (DU VET VEM, pga var med i Paradise Hotel!) och festfixarna till lika dj:s Katja Gustafsson och Gunn Lundemo.
Läs mer.

parad

Torsdag

Billigt snusk
Någon gång har du varit sugen på riktigt snuskigt sex, men varit på ställen utan tillgång till de attiraljer du behöver. Går du på workshopen Kinky on a budget på Artisten kommer du aldrig mer ha det problemet, utan lära dig att använda sånt du antagligen redan har hemma, eller åtminstone kan skaffa enkelt och billigt. Sexlivet är räddat!
Läs mer.

En annan historia
När history står en upp i halsen kan herstory vara det andningsrum en så desperat behöver. Lesbisk herstory, närmare bestämt. På Landsarkivet kan du se en Skype-föreläsning med Joan Nestle, en av initiativtagarna till Lesbian Herstory Archives i New York.
Läs mer.

Skilda Världar i queerformat
Du är antagligen inte bortskämd med queer teater under årets resterande 51 veckor, så bäst du maxar när det är West Pride. På Stora Teatern presenterar Kvalitetsteatern sex avsnitt av Såpan, och utlovar bland annat lesbiska graviditeten och polyamorösa dansgolvshångel.
Läs mer.

Glad loppis
Newcomers Göteborg är en ett nätverk för HBTQ-flyktingar inom RFSL Göteborg, och under torsdagen kan du stötta deras arbete samtidigt som du köper massor av saker som du kanske verkligen behöver eller kanske verkligen inte behöver. Hur som, The Gayest Flea Market In Town låter onekligen som en grej vi vill gå på.
Läs mer.

Täck över!
Ett händelseförlopp: Konstnären Carolina Falkholt målar en snygg fitta, alla blir jättekränkta, kommunen målar över. I Morningtons lobby visas hennes verk Övermålning för första gången i sin helhet.
Läs mer.

stora

Fredag

Sexjobb
Vilka får egentligen höras och synas i debatten kring sexarbete? Vilka pratar om det offentligt, vilka pratas det snarare om? Just sådant ska diskuteras på Konstmuseet på fredag efter lunch, med fyra panelmedlemmar som alla har olika erfarenheter och ingångar till ämnet.
Läs mer.

Extra utsatt
HBTQ-personer är överrepresenterade bland unga hemlösa, men varför är det egentligen så? Anna Fock, författare av boken Absolut Noll som handlar om hennes tid med homosexuella i Sankt Petersburg, och representanter från Gatljuset, ett boende för akut hemlösa samtalar om hemlöshet och HBTQ.
Läs mer.

Festival i festivalen
Överlag bör du hålla koll på Flatlobbyns aktiviteter under den här veckan, för de har grymma saker för sig alla dagar. Fredagen spenderar de på Hey It’s Enrico Palazzo, med panelsamtal om ämnet lesbiska subkulturer.
Läs mer.

Smygkoll
Fantastiska Gruppen är äntligen tillbaka i Göteborg, och har urpremiär för sin nya föreställning Gruppen kartlägger den svenska teatern, på Folkteatern den 6 juni. Men redan den här veckan har du möjligheten att tjuvkika på vad de haft för sig, när trion bjuder in till öppet rep. Räkna med knök, så kom i tid!
Läs mer.

Nyfiken?
Det känns som de flesta av oss inte har full koll på hur våra könsroller egentligen påverkar oss. På fredag kan du åtminstone börja utmana bilden av dig själv, genom att gå på drag-workshop på artisten. Aktivisten, dramaläraren och dragartisten Orlando Deya håller i trådarna.
Läs mer.

djungel

Lördag

Djungelhäst!
Kom och festa med oss, Feed The Horse och Ikipedia på Stadsteaterns Foajébar, tack! Om den fina arrangörstrion inte är incitament nog för att du ska komma, kan vi istället locka med att Zhala spelar live, Tjejrejv skivor och att det kommer finnas jättemånga glowsticks. Alltså jättemånga, verkligen.
Läs mer.

Lesbian Algorithm March Flashmob
Performancegruppen Per.får.mens vill dansa lesbian algorithm march med dig på Götaplatsen, och du gör bäst i att hänga på. Plugga dancemovesen och bege dig sedan till Poseidon, utan att passera gå.
Läs mer.

Lesbiska röster
Det är väl självklart att Djungeltrumman-favoriterna i Bataljonen är en del av West Pride, eftersom de alltid gör grymma grejer. Den här gången spelar de sin version av klassiska operan Tosca. I den här tolkningen är alla karaktärer lesbiska.
Läs mer.

En o-snubbig talkshow
Festivalens kanske bästa häng ordnar Moa Svan när hon tar med sig sin hyllade talkshow och flyttar in på Stora Teatern framåt lördagskvällen. Gäster på scen är Mian Lodalen, Jaquline Ronneklew, Sissela Benn och Iki Gonzales Magnusson.
Läs mer.

Brottas för HIV-test
Kanske såg du RFSL Göteborgs reklamfilm med syfte att få fler att HIV-testa sig? Kanske blev du jättesugen på att testa kladdig brottning själv? Grattis, i Regnbågsparken har du chansen att wrestla din bästis i hallonsylt.
Läs mer.

parad2

Söndag

Frullen du behöver
Spenderade du lördagsnatten med oss, lär du vara i stort behov av en ordentlig frukost på söndag morgon. Men till Frilagret är du bara välkommen om du är tjej och också gillar tjejer, för där står Lesbisk Frukost på menyn. Om du planerat att vara för jävla sliten under West Prides sista dag, kan du förstås gå på något av de två andra tillfällen under veckan.
Läs mer.

Allt slutar med parad
Gräv fram din största och finaste regnbågsflagga och gå tillsammans med andra likasinnade från Götaplatsen till Trädgårdsföreningen. Spexa hur mycket du vill med din outfit, eller kom direkt från sängen, det spelar liksom ingen roll. En grej du säkert inte vill missa är när Erik Ullenhag håller ett extremt inspirerande tal som förstås går rätt in i ditt hjärta.
Läs mer.

Vamos A La Playa!
Färdigparaderad och go vill du förstås inte gå hem, utan glida bort till stranden. 16.30 går gratisbussar dit från Trädgårdsföreningen, så en skulle kunna säga att du sparar pengar genom att ge Post-Pride-Parade Beach Party ett besök. Väl på plats håller Cake i dj-båset, det grillas, hängs och om du skulle känna dig kreativ är det bara att börja dekorera strandmöbler.
Läs mer.

West Pride NoH8 After Party
Väl framme vid festivalens sista stopp, och den här guidens allra sista punkt, känner vi nog oss alla lite utbrända. Men en sista push tar oss till Valand, där mängder av dj:s spelar, liveakter står på scen och 20% av intäkterna går till HBTQ-organisationen PFLAG. Du kommer vara bakis på måndag, men du kommer vara det för en good cause.

Det händer förstås väldigt mycket mer än såhär under West Pride. Alltihopa hittar du här.

Karin Londré

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!