Djungeltrumman­bloggen

Djungeltrumman på Roskilde

Nu är vi 24 timmar in på den senaste upplagan av Roskildefestivalen. Det började med trafikolyckor, fel avfarter och inget annat än kaos när 50 000 människor ska in samtidigt. Tänk dig en blandning mellan starten på Vasaloppet och när man släpper ut kossorna på grönbete. Men vad gör det när det utan tvekan ser ut att bli den bästa festival vi varit på.

När vi först klev in på campingområdet möttes vi till synes ett oändligt kaos av tält och människor, men upptäckte snart att i all denna förvirring att Roskildefestivalen och dess besökare är extremt organiserade och lyckas på något sätt få ordning på likväl tält som festivalarna.

Vi började därefter att sätta upp vårt camp, vilket var svårare än vad det såg ut som på ritningarna. När vi fått upp tälten började vi utforska festivalområdet som var större än vi trodde, enligt en anställd så är det ca 4 km stort. En annan stor skillnad gentemot svenska festivaler är besökarnas ambitioner att vara det bästa campet ofattbara, under vår vandring runt området stötte vi på ett stort dansgolv skapat av några killar som byggt en ljudanläggning som hade blåst vilken vanlig klubb i stan genom väggen. Det blev att vi fastnade där en stund och sögs upp av atmosfären, som skapas av festivalens besökare och ingen annan.

Ytterligare saker som ökar vårt välmående är dryckespriserna, jag hade gärna betalat 95kr för två drinkar på krogen hemma!

Sammanfattningen av de 24 första timmarna är att solen skiner, alkoholen är billig och skulle förfesten vara så här bra, är det knappt att man längtar till torsdag då Rolling Stones, Outkast, Lykke Li m.fl intar scenerna!

Imorgon ska vi slå världsrekord i rundpingis, vi återkommer med resultatet!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!