Djungeltrumman­bloggen

#LastWeekInSweden

Den senaste veckans händelser känns litegrann som en saga. En orangefärgad trollkarl i ett högt torn har tagit makten och slänger nu ut sina trollformler över världen, ända bort till lilla konungariket Sverige.

Så hur ska vi då reagera när något sådant här händer? Skratta och himla med ögonen, för alla vet väl att det där snacket om ett land i förfall inte stämmer? Raljera över Donald Trumps påståenden genom fyndiga tweets? Eller, som Regeringskansliet och en lång rad svenska tidningar, ta hans uttalanden på allvar och kontra med fakta? Träffa högerextrema journalister och visa att Malmö inte är så farligt som de befarar?

Jag tror att alla de där sätten behövs, och gör skillnad, så länge vi inte är tysta. Kanske till och med den här metoden kan hjälpa, om det nu visar sig vara en saga trots allt.

Men ibland behövs ett break från allt förklarande – om det så är att berätta för tusende snubben på krogen varför feminism behövs, eller för ännu en Sverigedemokrat varför invandring inte är farligt. Då kan en till exempel spana in coola designprojektet #36daysoftype, ta en selfie med gulliga reklamhästen Vinnie eller njuta av solen som skiner (helt ogöteborgskt) utanför kontorsfönstret idag.

Ha en fin helg!

Hälsningar,
Maria Kopp
Chefredaktör Djungeltrumman

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!