Djungeltrumman­bloggen

Lönehelgsrunda!

Här på Djungeltrumman tycker vi om att ta ut saker i förskott, till exempel tjuvstartade vi helgen redan igår genom att gå på whiskylunch. Med måtta förstås, vi har ju faktiskt ett jobb att sköta. Styrkta av livets vatten har vi till exempel grävt djupt i lönehelgens fickor och laddat upp för en klubbrunda av grandiosa mått. Häng med!

rundanv35
Foto: Therese Kockum

Torsdag
Jag drar igång rundan med veckans viktigaste nöje, nämligen stödspelningen för palestinierna på Järntorget där bland andra Jens Lekman och José Gonzalez medverkar. När konserten är slut vill jag ha mer musik i öronen, så jag styr stegen mot Klubb Valen som fyller Jazzhuset med såväl Amanda Ekstedts popmelodier som I Grow Paper Wings miniepiska låtar. Det är något med all denna popmusik som gör mig sugen på popcorn. Eller kanske något mer mättande? På Lounge(s) hittar jag Lasse på Heden som bjuder på grillat under sommarens allra sista (S)! Några kryddiga korvar senare är jag redo att dansa ända till stängning och hela vägen hem.

Fredag
Val(-ar) och gratismat verkar vara helgens tema, så ikväll drar jag igång förfesten på Musikens Hus där Naturskyddsföreningen bjuder på vego-mat och grillade kommunpolitiker. Jag låter mig väl smaka, men hoppar dock över “partybandet” LecheBurre och glider istället ner till F!:s stödfestPustervik där bland andra Alice B och Beatrice Eli lyser upp höstkvällen. Men nu börjar jag känna att val-temat på att spåra ur, alternativen är helt enkelt för många. Femtastic på Neftertitis Klubb Livsfarligt? Feed the Horse-avslutningJazzhuset? DatamagiRio Rio eller fira Michael Jacksons födelsedagStoran? Jag kliver ut på gatan och låter natten bestämma.

Lördag
Eftersom jag inte fick nog av jämställdhetssnack igår så svänger jag förbi Taket, där festivalen Dare ya har samlat ihop såväl föreläsningar som musik och konst på temat, till exempel förklarar Bella Stenberg varför det fortfarande är viktigt med uppror! När eftermiddagen går över ikväll beger jag mig lagom upprorisk mot Kompani 415 och proggbandet Guldapans releasefest, där visduon Nadice & Maria agerar support. Om proggen är död? Inte då. Regnet verkar desto mer dött, i alla fall för tillfället, så jag avslutar kvällen på Gårdafestivalens blomstrande innergårdar, kanske sommarens allra sista utomhus-utekväll?

Vill du hitta på något helt annat?
Välj och vraka ur vår fullknökade klubbguide!

Och ha en finfin helg, vad du än väljer att göra med den!

/Maria

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!