Djungeltrumman­bloggen

Tidigare i veckan gick SDs annonser upp på GPs site och i papperstidningen. Stora, jävla annonser för ett rasistiskt parti, med åsikter smutsigare än ett svartklubbsgolv. Reaktionerna lät förstås inte vänta på sig, och det kan en inte annat än älska göteborgarna för. Vi måste helt enkelt reagera! Vi på Djungeltrumman blev uppmärksammade på det på fredag eftermiddag.

I samband med detta höjdes röster om Djungeltrumman och vårt samarbete med GP. Det sas att vi borde kräva att GP tog ner annonserna, till och med att vi borde säga upp oss. Med anledning av detta vill jag klargöra ett par saker:

1. Djungeltrumman ägs inte av Göteborgs-Posten. Vi ägs av samma koncern som dem, alltså Stampen.
2. Tyvärr kan vi inte påverka vad de väljer att publicera i sin tidning, lika lite som vi kan påverka vad andra Stampen-ägda publikationer väljer att publicera i sina kanaler. Eller vilken annan publikation som helst.
3. Ni kommer aldrig någonsin se den typen av annons på Djungeltrumman eller i Hela Stan. Vi har ständiga diskussioner (långa, frustrerande diskussioner…) med GP om vilka som får annonsera i Hela Stan. Vi slåss för de här frågorna hela tiden, tro inget annat. Vi har nyligen tagit över all annons-försäljning på Hela Stan just för att skit inte ska kunna leta sig in i en tidning som vi är redaktion för.

Nu till ett påstående att vi borde säga upp oss: resultatet av det skulle bli att Djungeltrumman läggs ner, och därmed tystas en anti-rasistisk, feministisk och normkritisk röst i media-Göteborg. Låter det som en bra lösning? Vi tycker i alla fall inte det. Är inte det att ge de vidriga rösterna ännu mer utrymme?

Tyvärr har vi inte medlen att köpa loss DT (våra ”bekväma mediajobb” ger oss tyvärr inte de feta lönecheckar folk verkar tro).
Istället tänker vi fortsätta vara en plattform där anti-rasistiska och feministiska band, konstnärer och aktivister kan komma till tals. Vi kommer fortsätta hjälpa personer och initiativ som vi tycker är grymma nå ut till sin publik genom DT. Och vi tänker fortsätta ta kampen om vad som får synas i Hela Stan. Men vi tänker inte lägga ner Djungeltrumman för att Göteborgs-Posten tagit ett jävligt dumt beslut.

Karin Londré
Chefredaktör på Djungeltrumman
[email protected]

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!