Djungeltrumman­bloggen
Göteborgska Pale Honey släpper sitt självbetitlade debutalbum 4 maj, och passar på att fira med spelning på Oceanen på Valborgs-torsdagen. Räkna med koklockor och guldkorn.
Pale Honey Press 2 Small 2015
Hej! Hur är läget?
– Hej! Tack! Lite trötta efter turnén men peppade inför allt roligt som händer nu i vår och sommar. Inte minst peppade inför torsdag!

Härligt att höra! För den som inte känner till Pale Honey gör hen lite visare!
– Vi är Tuva och Nelly, en duo som spelat ihop sen vi var 14 år. För lite mer än ett år sedan tog vi namnet Pale Honey då vi kände att vi ville lägga ner ännu mer tid på musiken. I samma veva påbörjade vi arbetet på ett första album tillsammans med producenten Anders Lagerfors, strax efter det fick vi även kontrakt med skivbolaget som vi idag jobbar med, så det kändes lite som en nystart när vi två blev Pale Honey.

Kan ni inte berätta lite mer om ert debutalbum!
– Det känns otroligt fint och stort att äntligen få släppa det! Vi är sjukt stolta, och har jobbat hårt i mer än ett års tid. Att vi gjorde skivan tillsammans med Anders kändes självklart efter att vi spelat in EP:n tillsammans med honom, vi alla tre ville samma sak och kände samma iver och längtan efter att få göra den här skivan. Vi började med att spela in ett par låtar i Paris i maj förra året, och fortsatte med några låtar till på Nacksving i Göteborg i september. Och sen blev det faktiskt en låt till som vi spelade in i Warner Studios i Stockholm i vintras, som vi kände hade en självklar plats på albumet.

Om vi pratar produktion och sound, vilken är er musik-filosofi?
– Kanske låter klyschigt, men ”less is more” är verkligen våran filosofi. Vi vill alltid få det att låta så bra som möjligt med så få medel som möjligt.

På tal om less, ni har inte spelat på hemmaplan på länge?
– Det var faktiskt bara ett år sedan vi spelade i Göteborg, då på Kontiki i mars förra året. Men det känns som att det var typ 10 år sedan. Vi har ju spelat live väldigt mycket det senaste året på massa olika ställen förutom just i vår hemstad, varit ute på två europaturnéer och spelat i bland annat Stockholm och Malmö, så det känns galet roligt att äntligen få stå på scen i kära gbg. Lite pirrigt också såklart.

Vad kan vi förvänta oss?
– En jäkla intensiv spelning där ni gärna får dansa om ni får feeling! Vi kommer spela låtar från albumet blandat med några gamla guldkorn. Och såklart ha med en av dom viktigaste ingredienserna – koklockan.

Ingen spelning utan koklocka! Och inget vår-gbg utan?
– Att sitta nere på bryggan i Sannegårdshamnen med en filt, ett par öl och bara busa och drömma i vårsolen!

Hanna Rasmuson

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!