Djungeltrumman­bloggen

Kviberg kanske inte låter lika sexigt som Ipanema men till helgen är Kviberg sexigare än någonsin. Swedish Beach Tour gör sitt årliga stopp i Göteborg, nu på Beach Center i Kviberg. Vi tog ett snack med en av tourens bästa lirare Simon Boman, om allt från King Kong-block till fikapåse.

sw-beach

Hej Simon! Hur är läget?
– Hej! Läget är jättebra, sommaren och värmen kommer lagom till att högsäsongen i beachvolley drar igång! Värme och sol är ju något som vi inte alltid är bortskämda med i Sverige men som sätter pricken över i i beachvolley!

När började du spela beachvolley och varför?
– Jag har tävlat i tre år men kom i kontakt med volleyboll och började träna för fem år sedan när en kompis drog med mig till en träning, för han tyckte att jag borde testa på det. Efter det testade jag på GBC:s seriespel och blev fast för sporten. Sen har man ju alltid sett duktiga beachspelare på somrarna och beundrat dem.

Man är två i ett lag om jag förstått allt rätt? Spelar du alltid med samma person?
– Ja det stämmer, den här säsongen spelar jag med Christofer Lewin. Detta är dock inget krav men ju mer man spelar med samma person desto mer lär man känna varandras spel och kan hjälpa varandra på plan, därför är det vanligast att man bokar upp med samma person under minst en säsong.

”Det finns en god gemenskap bland alla tävlande”

Okej! Vad är det som är så roligt med just den här sporten då?
– Det är en fantastisk sport på många sätt, bara att den utövas på stränder i solen med en boll räcker ju nästan i sig. Det är en blandning av styrka, kondition, teknik och taktik som gör beach till den goa sport den är. Sen finns det en grym beachkultur i bakgrunden som gör att det finns en god gemenskap bland alla tävlande vilket jag tror gör sporten ganska unik.

Till helgen landar Swedish Beach Tour ute i Kviberg, berätta lite om det!
– Swedish Beach Tour är en tour som åker runt i olika städer under sommaren och där Sveriges absoluta elit gör upp! Här i Göteborg kommer Sveriges tolv bästa lag på herr och damsidan göra upp om guldet. Så det blir bra beach inbakat i ett mäktigt event med dj, speaker, stora läktare och mycket som händer vid sidan om. Helt klart värt att titta förbi!

”En skonsam sport som är snäll mot kroppen – alla borde ge den en chans”

Det måste ju finnas en massa interna beachvolley-termer? Ge oss dina tre bästa!
KingKong-block – ett block med en hand. Husband & Wife – ett serve-ess som går mittemellan motståndarna och de inte kan bestämma vem som ska ta den. Fös – När man greppar bollen, vilket man inte får göra. Blivit ett kännetecken för mig som spelare då jag felaktigt blev dömd för detta i SM för två år sen, så det är en term som förföljer mig.

Jag läste att du är 195 cm – är det en fördel att vara lång på plan?
– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en fördel, nätet sitter på 2,43 och bollen ska slås över nät! Men då man bara är två på planen gör att det finns mycket yta att placera bollen på vilket gör det finns många exempel på kortare spelare som lyckats.

Om jag tycker det här låter skoj och vill börja spela, hur gör jag?
– Jag tycker att alla borde ge beachvolley en chans, gammal som ung! Det är en skonsam sport som är snäll mot kroppen, så är man sugen tycker jag att man ska ta kontakt med  Göteborgs beachvolleyklubb för att anmäla sig till en nybörjargrupp till hösten. Är man två personer och är tävlingsmänniskor så finns det ett seriespel med över tio divisioner som man kan vara med och spela i. Det finns något för alla!

Vad tar du med dig till stranden, förutom en volleyboll?
– Volleybollen åker ju alltid med, men som den gottegris man är så måste ju fikapåsen följa med, med lite gott att äta!

Maria Kopp

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!