Djungeltrumman­bloggen

Veckans fem bästa!

Ny vecka, nya favvosaker och återigen är det dags för oss att välja ut våra bästa grejer inom kategorier vi bestämmer helt själva. Om du bara ska sysselsätta dig med fem saker den kommande veckan, är det de här fem du ska välja.

tina-fey-amy-poehler-high-five-1

Bästa allt
West Pride-veckan är här och hela stan är regnbågsfärgad. Vill du spendera dagarna på utställningar, föreläsningar, debatter och workshops, och kvällarna på fester, konserter, teatrar och dansföreställningar? Varsågod, här har du ditt drömliv. Plocka godbitarna ur programkakan och räkna med en sjukt upptagen vecka.
Hemsida.
PS. Här hittar du Djungeltrummans alldeles egen West Pride-guide.

Bästa klubb
En av Djungeltrummans bästa traditioner är den fest vi sen ett par år tillbaka arrangerar tillsammans med Feed The Horse och Ikipedia under West Pride. På lördag är det återigen dags för Djungelhästen på Stadsteaterns Foajébar, och i år maxar vi lineupen med grymma Zhala på scen och fantastiska malmöiterna Tjejrejv bakom skivspelarna. Vi ses där!
Facebookevent.

Bästa utställning
Det är sånna där elevutställningstider nu, eller med andra ord din chans att se morgondagens konstproffs innan alla andra. Sånt älskar väl du, din lilla hipster! Fram till den 28 maj kan du kika på verk av elever på Göteborg Konstskola på Första Lång, så passa på. Bara två chanser kvar!
Hemsida.

Bästa spelning
Du har antagligen redan fallit pladask för Silvana Imam, kanske upptäckte du henne efter Kärrtorp-spelningen, eller när P3 började spela skiten ur singeln I•M•A•M. Om inte, finns det fortfarande tid att lyssna in sig innan hennes Yaki-Da-spelning på fredag. Skynda skynda, du kommer ICKE ångra dig.
Facebookevent.

Bästa #HASHTAG
”Det kan bli lite pinsamt när äldre människor försöker vara ungdomliga genom att använda hashtags” sa ingen till Kent när de bestämde att bandets egen festival skulle få namnet #KENTFEST. Ja, i versaler. Hur som helst är raddan band som spelar när det hela intar Ullevi på söndag, himla fin. Nina Persson, Junip, Beatrice Eli och NoNoNo är några av affischnamnen, och så Kent själva, förstås. #KENT

Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!