Djungeltrumman­bloggen

Veckans fem bästa!

Att halloween-helgen bjuder på mycket fest vet vi förstås sen länge, men det är inte den enda anledningen till att det är en bra idé att spendera veckan i Göteborg. Jag har grävt i event-högarna och hittat mina fem favoriter!

highfive1000

Bästa förlängda AW
Visst vet du väl att det är idag du bör spendera eftermiddagen/kvällen på Urban Artroom? Där ordnar vi med vernissage för TT:s Mats Bäcker-utställning och bjuder dig och alla dina kompisar på dricka. Men tro nu inte att du måste gå hem när galleriet stänger vid nio, då drar vi till Folk på efterfest!
OSA och läs mer här!

Bästa konsert
Att Gothenburg Film Studios har grymma lokaler har vi lärt oss de två senaste Way Out Westisarna (oklart i plural), men under resten av året har de varit relativt konsert-befriade. Inte nu längre! På lördag intar The Knifes Shaken Up Show Hisingen, och alla ska förstås dit. Som sig bör, det är trots allt bandets sista turnérunda!
Läs mer.

Bästa shopping
Precis som alla andra dras vi Djungeltrummor till Plantagegatans utförsäljningar som popare till Spela Shoreline-stenen. I helgen är det Velour-kläder som ska reas ut, men det gäller att vara där i tid. Shoppingprofsen brukar vara ruthless på de där tillställningarna…
Läs mer.

Bästa scen
Det finns otroligt många fria teatrar i Göteborg, och det är inte mer än rätt att du utforskar dem. På lördag har konstkollektivet snö urpremiär för Slå rot där ingen plats för rötter finns på Studio Oskar, en föreställning som de hoppas ska ”sätta igång känslor och reflektioner kring hur vårt samhälle ser ut”.
Läs mer.

Bästa utställning
När jobb/skol-klockan ringt ut på fredag eftermiddag hoppar du på Älvsnabben och drar till Kooperativet Lindholmen. Varför? För att gå på veckans andra vernissage! Det är Maritza Persson ställer ut sina porträtt och det är du som går runt och hummar, sådär som riktiga konstproffs gör.
Läs mer.

Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!