Djungeltrumman­bloggen

Veckans fem bästa!

Fyra bugg och en coca-cola? Nej, fyra tips och en varning, eller allt du behöver veta om vad du ska göra i Göteborg den här veckan.

high-five-eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3-692

Veckans utställning
Att Majornas älskling, tillika stans hemligaste rappare, sysslar med konst visste du förstås redan. Att han ställer ut sina alster på Frontlight Workshop & Studios från och med fredag kanske dock var en nyhet? Men så är det, det har jag läst på Facebook.
Facebookevent.

Veckans häng-som-blir-fest
Villan har flyttat från Slottsskogen, för att bli Villan i Stan på Tredje Lång. Den här helgen öppnas portarna för första gången, och sen är det bara att låta din eftermiddagsöl glida över i middag för att därefter bli en full-blown festkväll.
Facebookevent.

Veckans klubb
Jazzhuset har samlat på sig ett par fina queerklubbar de senaste åren, men på lördag går ställets första fest riktad mot kvinnor och transpersoner av stapeln. Thelma & Louise är namnet, och innan du skriker diskriminering: ingen diskrimineras, och kan du bete dig är du välkommen även om du inte tillhör ovanstående kategorier.
Facebookevent.

Veckans bakfyllemat
Det skriker Göteborg & Co om den italienska matmarknaden på Järntorget, med allt vad det innebär av ”mötesplats” och Oktoberfest-bänkar, men på lördag morgon kommer det inte spela någon roll. Låt oss vallfärda dit för att fixa bästa bakfyllekäket: ost, chark och oliver. Sen avslutar vi festmåltiden med en Nutella-crepe. Pga det är så himla italienskt.

Veckans varning
Nästa vecka börjar Partille Cup. Det betyder att alla som kan bör lämna stan framåt söndag förmiddag. Alternativa vägar ut är att föredra, för Nisse-terminalen kommer vara som Normandie 6 juni 1944, fast med hormonstinnna, Axe-besprutade handbollskillar istället för soldater med pepp på nazi-bekämpning.

Karin Londré

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!