Djungeltrumman­bloggen

Vad döper man ett album till som hjälper en att ta sig igenom massa sorgligheter? Medicinen såklart. Göteborgs-rapparen Vic Vem följer upp debuten Villkorslös och på fredag är det releasefest! Vi tog reda på vad vi kan vänta oss – och passade på att få medicintips mot den här sommaren

Vic Vem pressbild 1
Berätta om arbetet med Medicinen!

– Förra sommaren hade jag påbörjat skrivandet av skivan men inte alls bestämt mig för när den skulle bli klar. Då inträffade med kort varsel en rad händelser som mer eller mindre vände upp och ner på mitt känsloliv. Samtidigt hade jag jobbat fett mycket, var nära att gå in i väggen och det mesta kändes tröstlöst. Istället för att göra som psykologen rekommenderade och chilla valde jag att isolera mig i en bubbla, medicinen blev namnet på den.

Och vad skulle du säga har hänt med din musik sedan debuten ?
– Framförallt har jag fått möjligheten och chansen att nå ut till, påverka och förhoppningsvis beröra många människor. Sedan har jag ju inte behövt tänka på att jobba med något annat som inte är direkt förknippat med musiken. Det har gett mig möjlighet att fokusera fullt ut.

… och livet?
Jag har fått välsignelsen att lära mig vara en pappa. I övrigt har jag turnerat, organiserat och även chillat lite.

Hur är Göteborg som hiphop-stad?
Spännande, talangfull och frustrerad.

Vad kommer hända på din releasefest?
Vi kommer fira livet genom att dansa, reflektera, sjunga, gråta och skratta kring det.

Vad kommer inte hända?
Ingen kommer att känna sig ensam.

Slutligen, vad är den bästa medicinen mot en regnig sommar?
Min kvinna.

Hanna Rasmuson

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Djungeltrumman­bloggen

Mest lästa

  1. Yxor och feminister
  2. #förvarendakatt
  3. Djungeltrumman <3 Carlings
  4. Djungeltrummans stora julfest!
  5. Kom på aw för att fira ett nytt nummer av Djungeltrumman!