Dadgostar Empire

Må-runda med våra skattepengar

Såhär står det på DN:s hemsida idag:

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) behövde bli bättre på engelska. Näringsdepartementet betalade därför en konsult närmare 400.000 kronor för språkkurser under året. Summan har väckt intern kritik, enligt SVT Nyheter.

Haha, asså det här med KONSULTER? Vad är det för något? Är det något man ska satsa på? Det låter coolt i alla fall, futuristiskt och häftigt. Alltid nåt megalångt namn som låter superproffsigt och som man således inte vågar ifrågasätta, eller man tänker liksom att NÅT bra måste dom ju ha gjort med det namnet?! Typ såhär: Consult Group Management Office Work Money Group.

Uppenbarligen har de ju på sistone fakturerat olika verksamheter (alt ministrar som uppenbarligen är jättejättejättedåliga på engelska) rövmycket pengar. I Karolinskas fall utan att någon ens vet varför (?!), det var nog top 1 smooth operation. I detta fallet: för att öva glosor med Sven-Erik Bucht.

Men de höga kostnaderna har väckt intern kritik på näringsdepartementet. Samarbetet med konsulten har därför avslutats och vissa betalningar har nu frusits.

– Nu är det höga summor och det har också framkommit att det är vissa oklarheter kring exakt vad som ingår i summorna, och det är därför som näringsdepartementet undersöker det här. Man måste se över hur tillämpningen av interna rutiner ser ut på departementet, säger Maria Soläng.

Classic oklarheter kring exakt vad som ingår! Asså KONSULTERNA!!!! Genier. Jag googlade:

En konsult är en person som arbetar som rådgivande specialist inom ett visst område, ofta inom t.ex. teknik och ekonomi. En konsult inom juridik kan vara advokat, men behöver inte vara det.

Fördelen för kundföretaget är att uppdraget lätt kan avslutas, när man behöver färre personer, och att konsulten lätt kan flyttas mellan olika avdelningar efter behov, vilket är svårare med anställda. Fördelen för konsultfirman eller bemanningsföretaget är att de kan ta betalt betydligt mer än vad de betalar ut till konsulten. 

Bara Karolinska och Buchtis har alltså tillsammans gett 28 400 000 av våra skattepengar till typ ett gäng som ser ut såhär:

Och det är liksom inte ens själva personen som tragglat is och are med landsbygdsministern utan det är YTTERLIGARE en grejsimojs emellan, konsultfirman, vars uppgift är att skicka olika fakturor som ingen kan stå till svars för.

Detta är alltså utöver de 40 miljarder som Sverige tros gå miste om varje år, av de rikaste hushållen och företagen, till följd av fusk och avancerad skatteplanering.

Så s’il vous plait – det är dags nu! Att kräva våra pengar tillbaka!!! Woho. TÄNK VAD KUL VI SKA HA DET NÄR VI FÅR TILLBAKA VÅRA PENGAR!!!!!!

Det är liksom miljarders miljarder.

 

2 Kommentarer
 1. {{comment.comment_author}}

En normal kontaktannons

Kära läsare. Det här med olika killragg. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Det blir sällan rätt. Det blir oftast helt fel. Totales. Typ jag går emot min magkänsla under hela raggperioden, typ blundar för allt som är cringe eller rentav helt emot alla mina värderingar pga man är ju bara en simpel jävla människa i behov av mys & hångel.

Jag vill bara ha lite mys & hångel! ÄR DET SÅ FEL!!!!!

Känner ni nån som kombinerar Normal + Snäll med mys & hångel – skicka min mail. Ring mig på mobiltelefonen. Knacka på min dörr. Asså vad som helst. Jag har liksom testat:

 • kommunistkillar
 • ej kommunistkillar
 • socialliberaler
 • sossar
 • musikkillar
 • filmkillar
 • konstkillar
 • vanliga killar
 • killar med ett jobb
 • killar utan ett jobb
 • blattar
 • svennar

Det måste vara mig det är fel på? Å andra sidan: jag har testat alla taktiker!!!

Exempel:

Hookar med en dude jag träffar ute. Nice! Score. Normalt och snällt. En snäll kille. Bra omständigheter, han går på morgonen, tack och hej, ha det gött broOOoor. Inga kontaktuppgifter bytes. Ingen frågar heller om kontaktuppgifter. Det är väldigt uppenbart en engångsgrej. Jag tänker: det här kändes bra ändå?! Pretty sweet. Väldigt SATC-Samantha. Väldigt snubbig. Väldigt bra taktik – det här kan ju inte gå fel. UNTIL

*trumvirvel*

den här killen addar mig på fejjan. Jag får sedan ett långt meddelande. Ser att jag dessutom fått ett långt meddelande innan själva förfrågningen. Meddelandena är ungefär såhär:

hej! du är så himla skön och snäll men jag ville bara säga att jag inte är ute efter nåt seriöst… men du är en jättebra person. verkligen. men ah 🙂 vi ses ute

😀

brush

du har alltså kontaktat mig, aktivt tagit upp en kontakt som inte fanns från början, liksom snickrat ihop en bro bara för att säga att du inte vill ha kontakt?

MEN VAD MENAR DU :)))))))))

för att vara snäll dessutom 🙁 hehe. Asså jag fattar att han ville vara snäll! Jag fattar verkligen att han inte menade illa. Men liksom

liksom

han väntade åtminstone inte ens på att jag på nåt sätt eventuellt kanske skulle kontakta honom och SEN säga utan han tänkte att jag alldeles bestämt kommer att göra det så det är bäst att liksom sätta ner foten redan innan, bara lägga in brasklappen liksom

för att vara snäll

och för att jag, bad -och glutenprofilen samt flingsaltets okrönta kejsarinna, Alice Dadgostar är en ”på riktigt bra person”

så var jag liksom värd den här tydliga markeringen 🙂

eller? hahaha?

🙁

Fan.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Bill Gates smoothie

Gång på gång får vi alltså rapporteringar om miljarder efter miljarder som göms i skatteparadis. Ofantliga mängder pengar som försvinner ut i rymden ungefär. Därtill själva lönerna, grundlönerna, som delas ut till enskilda personer och motsvarar ett tvåsiffrigt antal löner åt ”vanliga” arbetare. Bara pengarna som fifflas bort hade gjort en avsevärd skillnad för välfärden.

Allt det här medan resten av samhället går på knäna. Medan den vanliga befolkningen ska vända på varje slant som de så givmilt fått och peka på varandra när det går dåligt. Flyktingarna kostar jättemycket pengar! De sjuka kostar jättemycket! De gamla! De arbetslösa! Barnen! Förskolan! Skär ner, skär bort, höj avgiften, omfördela! Ta smulan och dela den i ännu mindre bitar.

Men vem fan är det som kostar samhället mest?

Jag fattar liksom inte hur folk tänker när de anklagar de som inte har något, för att kosta för mycket. Fattar ni, helt seriöst, hur mycket tillgångar de rikaste människorna har? Vi ska aldrig acceptera när de säger att det inte finns några pengar. Att vi inte har råd med fler sjukhus, att höja arbetares löner, mindre barngrupper i förskolan, satsningar i allmänhet. Det finns huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur mycket pengar som helst. Kan ni föreställa er vad som hade hänt om vi hade halverat alla VD-löner (och då skulle de ändå ha ofantligt mycket mer än alla andra) och lagt pengarna på välfärden?

Kanske tänker nån såhär: men måste man inte ge massa pengar till några så de ska investera?

Svar: hahaahahhahahaha

hahahahhahahahahahhahahahahahhaa

Lista på världens rikaste personer 2017 (utdrag):

 1. Bill Gates $86 miljarder
 2. Warren Buffett $75.6 miljarder
 3. Jeff Bezos $72.8 miljarder
 4. Amancio Ortega $71.3 miljarder
 5. Mark Zuckerberg $56 miljarder
 6. Carlos Slim Helu $54.5 miljarder
 7. Larry Ellison $52.2 72 miljarder
 8. Charles Koch $48.3 81 miljarder
 9. David Koch $48.3 miljarder

Källa: Veckans Affärer

”Barn utgör en tredjedel av befolkningen i världen, men hälften av de människor som lever i extrem fattigdom. Det beror på att de flesta fattigaste låginkomstländerna har en stor och ung befolkning. Samtidigt har fattiga familjer i dessa länder generellt fler barn jämfört med rika familjer. Bristen på jämställdhet mellan könen reflekteras i fattigdomen. Flickor och kvinnor är generellt sett hårdare drabbade av fattigdom än pojkar och män.”

Källa: UNICEF

”[…] 700 miljoner människor i extrem fattigdom världen över”

Källa: varldskoll.se

Uppenbarligen funkar ju inte den här *investerings*idén så jävla bra. Eller? Varför ska vi lägga jättejättejättejättemycket pengar i händerna på några av de vitaste gubbarna i världshistorien och hoppas, liksom hålla tummarna för att de på något snirkligt sätt ska ”hjälpa” övriga?

Jag fattar liksom inte… är det inte bättre att vi behåller de pengarna och investerar statligt eller bara HELT ENKELT fördelar de till alla de arbetare som jobbar i deras företag? hahaha asså

jag förstår bara inte VARFÖR VARFÖR VARFÖR

VARFÖR                                                 VARFÖR

VARFÖR

POR QUÉ

 

VARFÖR ska den här mannen ha 86 MILJARDER DOLLAR:

VARFÖR?

VARFÖR?

Vad gör han med dom? Badar i dom? Bygger olika igloos, kryper in och ba shit vad mycket pengar jag har ändå? Gör han flygplan? Lägger han dom i buntar och låtsas att det är en lur som rappare gör, och kanske skickar en rolig bild till nåt ragg? Har han dom i album som frimärkssamlare? Tapeter? Lägger han dom i en mixer och gör en smoothie som han dricker till frukost? Kanske ett exklusivt dollarbalsam?

Och sen när det går piss för USA så ba hallå muslimerna är problemet, hallå de där som lever på food stamps är problemet, de är beroende av staten. Till skillnad från den där gobben som får 86 miljarder dollar av befolkningen, han är chill. Eller snarare: alla typ älskar Bill Gates för att han är så himla givmild och ger bort ”sina” pengar till välgörenhet istället för att torka arslet med dom en söndag när han har tråkigt. AMEN TACK SOM FAN. Eller här i Sverige: ånej flyktingarna, ånej de som får en a-kassa på typ 8000 i månaden, PÅ DOM BARA!!! Dom suger ut allt! Vi har inga pengar! Vi kan inte ”ta hand” om nån! Meanwhile:

Karolinska saknar underlag för 28 miljoner i konsultfakturor

Under 2017 har Boston Consulting Group fakturerat Karolinska universitetssjukhuset 27,7 miljoner kronor. För vad, vet inte sjukhusdirektör Melvin Samsom.

Källa: Dagens Medicin

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Interaktioner med en Okänd Vuxen Människa är roliga. Vuxna Människor är generellt roliga. De vet vissa saker. De vet inte vissa saker.

Brasklapp: jag räknas alltså absolut, absoluuuuuuuut inte till gruppen Vuxna Människor. Det är för att jag vet allt. Skoja. Det är för att jag för typ en månad sedan googlade hur man dammsuger en trasmatta. Jag fasar fortfarande inför att dammsugarpåsen ska bli tvungen att bytas då jag måste avslöja för min rumskompis (Elvira, om du läser detta nu, SKROLLA VIDARE) att jag inte har en jefla aning om hur man gör. Jag vet tillexempel inte heller vilken som ligger längst bort av Helsingborg och Lund. Jag frågade Klara häromdagen och hon svarade enbart med massa hjärtan så jag antar, jag bara ANTAR att man bör veta det som Malmöbo.

Men jag har fan inte den blekaste.

Vuxna Människors Kunskap är väl en klassfråga men i just detta kan jag presentera den eleganta, utsökt ultrageneraliserande gruppen Vuxna Människor.

😀

Som jag rapporterat om tidigare frågar vissa Vuxna Människor vart jag kommer ifrån. De senaste åren brukar jag alltid spela förvirrad. Vart jag kommer ifrån? Hur menar du? Göteborg? Hisingen? Jorden? Jag förstår inte alls nu. Inte alls. Vad kan det vara som du menar?

Morsan och farsan brukar dra det ännu längre. Säga typ ”Norrköping” när de redan svarat Göteborg och fått frågan ”men EGENTLIGEN? Vart är du ifrån EGENTLIGEN?”. Tänk att farsan inte varit i sitt ”hemland” på 33 år. 1983. I olika delar av världen såg folk ut typ såhär:

Och den här toppade Bilboardlistan:

Okej haha jag är nog sist, väldigt sist på bollen med den här spaningen men texten till den här låten är såååååååååå disturbing?!? 

2pac var tolv år.

Göran hade antagligen sina SuperGlajjor:

Och den här gomman inledde sitt förträffliga arbete med att nedmontera hela välfärdsstaten:

British prime minister Margaret Thatcher (right) holding a chimpanzee. (Photo by Keystone/Getty Images)

Hehe…

Här är dom! Mama å papa.

Kolla axelvaddarna! Detta är typ 1989 till och med – men ändå: URMINNES TID (sorry mor och far).

Så det är liiiite kul. Liiiite kul det här med vart man är ifrån. Ännu liiite roligare det här med vart jag är ifrån som inte ens varit där. Inte ens 1983.

Hur som helst. Vissa är såhär:

”OJOJOJ” – gör en gest mot fjunen jag har på kinderna – ”du vet väl om att du kan VAXA? Azizam… mina döttrar gjorde laser. Jättebra. Nu lever de lyckliga”

LITTLE DO THEY KNOW att jag måste behålla mitt skägg pga

*trumvirvel*

DET ÄR JAG SOM ÄR TOMTEN !!!!!!!

MOHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA


Jag

Nä men skämt åsido. Lite deppigt var det ju när man var yngre. Man satt hos frissan (eller valfri äldre människa som uttryckte sig dylikt) och ba

jahapp. Nuförtiden fattar jag inte vad det är frågan om. Det är ju jätteinne med hår.

Lumenes Scandinavian Women’s collection Mustaschbalsam snart i en butik nära dig.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Nåt med Stalin…

Asså, det här med Heimersons krönika. Vem bryr sig om vad en jävla gubbe tycker? Vad kommer det spela för roll? Jag fattar ingenting. Det är väl klart som fan att Aftonbladet bara vill att vi ska bli arga och länka artikeln?

Jag FATTAR verkligen. Det ÄR provocerande. Men vi MÅSTE FÖRSÖKA tänka konkret. Hur ska vi göra för att bekämpa patriarkatet? Vad är det som ligger bakom, vad är själva roten till problemet? Är det att olika gubbar är dåliga människor? Är det att snubbar har läst för få berättelser om kvinnor som farit illa?

Återigen: vi sitter typ och väntar på att olika Heimersons ska ändra sina känslor. Ba AHAAA!!!! Om vi bara kommer på tillräckligt bra argument så ändrar han nog sin uppfattning. Det är samma argument som att låta nazister ställa ut på Bokmässan – om vi bara argumenterar tillräckligt bra så får vi nog nazisterna att ändra uppfattning(?).

Svar: nej. Problemet är inte bristen på sympati. Problemet är att maktfördelningen är ojämn, att människor agerar på sina möjligheter och förutsättningar. Problemet med Virtanen var ju knappast att han typ… är en idiot? Det är han också men liksom – det kommer ju fler Virtanens.

Jag menar bara att vi måste sluta slösa energi på att gång på gång bli chockade över att förtrycket fortsätter, liksom, men hallå HAR NI INTE LÄST VITTNESMÅLEN? PÅVERKAS NI INTE? Och så blir vi jätteledsna och allt känns hopplöst. Nästa övergrepp kommer ske igen och igen av your local feministprofildude who writes feministiska krönikor eller your local ”simpel snickare”. Det handlar inte om godhet eller ondska. Det handlar inte om rätt och fel. Det handlar om politik, strukturella och systematiska möjligheter som ges till män som grupp. Hur ska vi göra???

a) tycka att Heimerson är en dålig gubbe
b) rikta blickarna mot makthavarna, sätta press, kräva SAKPOLITISK FÖRÄNDRING!!!!

Måste dock bara inflika, återigen, till tidningar som vill bedriva ”journalistik”: men vadå, vi måste ju låta folk tycka? Debattera? Man måste ju få tycka att sexuella trakasserier är överdrivna? Att kvinnoförtrycket är överdrivet? Värna om debattklimatet

men asså DET ÄR INGEN JÄVLA ÅSIKTSFRÅGA?????? ”jag tycker att det är en häxjakt på män”

PATRIARKATET ÄR INTE EN ÅSIKT, DET ÄR ETT VETENSKAPLIGT OCH STATISTISKT BEFÄST FAKTUM

Vi kanske kan lägga ner all undersökning i alla former istället så kan folk gå runt och känna bara? Vafan, det KÄNNS som att du och jag tjänar lika mycket pengar… det KÄNNS som att du och jag städar lika mycket här hemma… det KÄNNS som att när du sa att du inte ville ligga med mig så menade du att du ville det… det KÄNNS som att isarna inte smälter… vafan, det är ju askallt här på Möllan……

Eller?

Fuck Heimerson! Vad kommer REGERINGEN göra?!?

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Död åt klassamhället

”Eländet” av Andrzej Tichý är en bok jag rekommenderar till alla skojare som förespråkar ”den fria viljan”. Jag skriver det inom citationstecken för att det är en absurditet att förespråka, ett påhitt. Det existerar inget sådant. Ingen väljer, i regel, fattigdom. De flesta människor gör vad de kan med sina förutsättningar och möjligheter. Det är helt meningslöst att ifrågasätta folks val utan att därtill diskutera bakgrund och klass.

Jag har typ aldrig blivit så illa berörd av en bok. Den oändliga misären som uppstår i en miljö präglad av fattigdom och våld. Hopplösheten man slås av själv, bara som läsare i sin trygga fåtölj, liksom HUR, HUR kan någon människa försvara detta?

Och samtidigt: det handlar såklart inte om moral. Att högerpolitiker är dåliga människor, att liksom, hur kan folk vara så himla taskiga? Ingenting kommer förändras av att vi sitter och hoppas att folk ska bli snälla, att folk ska vakna upp en dag och tänka att fan, det är ändå rätt dåligt med våldtäkt, det är ändå lite taskigt att några ska leva i eländet Tichý beskriver medan andra ska få allt, exakt allt, att några ska arbeta i fabriker (tips: dokumentären ”Arbetets kvinnor” på svtplay) utan någon som helst chans att komma därifrån medan andra ska sitta och mässa om den fria viljan.

 

”Varför blev somliga dyrkade och hyllade medan andra föll ner i missbruk och hemlöshet för att sedan dö bortglömda?”

”Inte förrän många år senare inser vi att ordet fri finns, nej, ordet fri finns, men det betyder ingenting, det har ingen betydelse, det betyder ingenting, alltså det pekar inte på någonting i verkligheten, precis som ordet enhörning, som ordet Gud, eller jag vet inte, det pekar möjligtvis på det som inte finns framför mig, på ljuden i hörlurarna som tar bort en del av världen omkring mig…”

🙂

Samt bara allmänt roliga formuleringar:

”…världen var vår på något sätt, solen låg som en fucking apelsin ovanför vattnet och sken på våra taniga tattarkroppar om kvällarna, på klipporna, det var den sommaren vi bekantade oss med malaysisk hederskodex…”

Den fria jävla jävla jävla viljan. Eländet och misären. När kommer revolutionen? NÄR?!?

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Vad ska man göra av sin saknad? Jag försöker göra något av den. Gräva i den. Det känns som att försöka tvätta en skyskrapa med tandborste. Vad mer? Jag försöker förminska den, förstora den, dra i den med rynkade ögonbryn och säga ”åh… vad fin. Vad är det för nåt?” som Annikas mamma i Pippi-filmen när hon i julklapp får TYP en grytlapp (”vad är det för nåt?”) av Annika. Den där julklappen var ju TYP en grytlapp. Jag vet inte vad det här är, inte ens på ett ungefär. Jag vill inte veta heller. Jag vill att det ska vara som det var innan bara, nothing less, nothing more. Jag skiter i om det är överdrivet, jag skiter i allt. Inte på det aggressiva, Silvana Imam-jag-ska-fucka-allt-sättet, jag vill inte göra någon förändring för världen, jag är inte arg, jag bara känner att om det hade funnits en lista på exakt allt, varje detalj och varje dammkorn så hade jag kunnat plocka fram listan, peka på den uppifrån och ner och säga: jag skiter i allt det här.

Jag vill bara att det ska VARA SOM DET VAR FÖRUT.

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

FAAAAAAAAAAAAAANNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klarspråk: något fanns i mitt liv som var omöjligt och jättejättejättebra och nu finns det inte mer och allt känns jättejättejättepiss. Allt som varit har varit och nu är vi här. Jag har grinat. Jag har ätit popcorn. Jag har sprungit och lyssnat på Broder Daniel samt Anton Kristiansson (de enda som förstår en) – lipat lite i farten. Det är ganska roligt.

(Lipa i farten. Det är något generellt med ”i farten” som låter så lustigt, känns lite fisrelaterat.)

Jag borde skriva något intelligent, ge mig på någon skarp analys, vara smart, vara strong, fuck it men jag känner baraaaa aaattt jag inte vill att det ska vara slut. Jag vägrar acceptera läget. Kommer det vara såhär för evigt nu? Varför ringer jag inte bara?

VARFÖR
VARFÖR
VARFÖR

Jag vet varför men jag undrar ändå.

och

NÄR
NÄR
NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kommer någon att älska mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aldrig känns det som!!!!!!!!!!!!

jag vet att det inte är sant!!!!!!!!!!!!!!!!!

men det är inte som om Gud aktivt försöker dementera den hypotesen!!!!!!!!!!

BUUUUUUUUUUUUHUHUHUU

Jag är lite skämtsam nu för att a) underhålla er hungriga läsare, och b) om jag inte drar olika skämt och skrattar maniskt kommer jag malas ner långsamt till en deg som sakta förmultnar ner i marken. Jag kör ingen explosion eller nåt sånt sexigt, jag hänger kvar, går under långsamt medan skämten blir alltmer desperata.

🙂

🙂

🙂

Till mig själv och till er alla skulle jag dock vilja rekommendera en låt jag tänker tillägna min polare Jessica som skjutsade mig hela den långa vägen till klubben igår på cykel. Min polare Jessica är en mycket, mycket bra polare och liksom mina övriga polare ett FUCKING GENI AV RANG!!!!! Jag är varken känslosam eller subjektiv. ÄLSKAR DOM!!!!

Samt en mycket, mycket bra låt med jättebra text.

NU:

+ vin

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Det finns alltid en annan väg att gå

Såhär är det: det känns hopplöst ibland. Det känns ganska ofta hopplöst. Vad ska tyckas? Vad borde tyckas? En slår knut på sig själv, varv efter varv. Hur ska jag vara en korrekt feminist? Gör jag rätt? Är jag för hård? För mjuk? För aggressiv, för passiv? Borde jag göra mer eller mindre? Gå framåt eller vila?

Ganska ofta känns det jävligt läskigt. En vacklar i sina åsikter och ageranden. Jag känner mig svinkänslig, börjar tveka direkt när någon gör motstånd. Och det är otroligt svårt. Jag tänker att om en förändring ska ske så måste en få med sig alla. Det måste ske strukturellt. Det räcker inte om de som redan håller med, håller med ännu mer. Hur ska en göra? Vi är trötta. Vi är jättetrötta. Vi tvivlar på oss själva och på allt annat. Vi tänker att vi kanske inte ska klaga så mycket ändå. Det börjar gå för långt. Det är klart som fan en tvivlar. Det är klart som själva fan att det känns som att en är helt, helt ensam och att vi lika gärna kan ge upp.

Men jag LOVAR, jag lovar och svär att förändring kan och kommer ske. Vi får kämpa på. Vi får tro på oss själva och på varandra och framförallt, framförallt inte ge upp. Vi ska inte vara nöjda och tacksamma. Folk får tycka att det är att klaga och gnälla. Det spelar ingen roll.

Aldrig backa.

Tills sist GIVETVIS ett citat ur Hundra procent fett av Liv Strömquist: ”man ska aldrig lyssna på människor som säger att man måste acceptera verkligheten som den är. Det finns alltid en annan väg att gå.”

ARKIV 1972 – Grupp 8 bildades redan 1968 men det var på sjuttiotalet som kvinnorna gick ut på gatorna och protesterade. Marie Muhr med ett plakat som sammanfattar kraven deltog i den första stora demonstrationen för kvinnans rättigheter. Demonstrationen gick från Humlegården till Sergels torg i Stockholm. Bilden publicerad i boken Sjuttiotal av Jan Lundgren.
Foto: Arne Jönsson Kod: 35
COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Idag är ingen vanlig dag…

”Internationella mansdagen firas årligen den 19 november sedan 1999. Dagen avser att fokusera på pojkars och mäns hälsa, uppmärksamma mäns bidrag till samhället, förbättrade relationer samt lyfta fram positiva manliga förebilder.[1] I Sverige ses dagen av många som en motsvarighet till den internationella kvinnodagen.”

”Att fira männens positiva bidrag till samhället, gemenskap, familj, äktenskap, barnomsorg och för miljön.
Fokus på mäns hälsa och välbefinnande, socialt, emotionellt, fysiskt och andligt.
Att belysa diskriminering mot män i socialomsorg, sociala attityder och förväntningar samt lag och rätt.”

WOOOOOOOO!!!!!!!! Äntligen. Varje dag vaknar vi och tänker såhär:

men varför finns inte en dag då vi firar mäns bidrag? positiva bidrag? en dag då vi fokuserar på mäns hälsa och välbefinnande

socialt
emotionellt
fysiskt OCH
andligt

en dag med fokus på män? och pojkar? varför finns inte en sån dag

VARFÖR
VARFÖR
VARFÖR

så visar det sig att *trumvirvel* DEN DAGEN FINNS. På samma dag som internationella toalettdagen! Its true. Truth is being told. Hur sjukt? Med tanke på att top 2 på favoritlistan är:
1) män
2) toalett

Det går att fira genom att göra mansbetonade grejer. Kanske:
– äta kött
– jaga
– dricka alkohol
– tälja (?)
– lyssna på olika band
– dj:a
– entrepenörskap. uttal: entrepenååår (engelska)
– diskutera investment och förflyttning av aktier
– grilla
– klippa gräset
– gymma
– sport
– tycka
– elektronik
– slåss
– förklara
– göra konst


”Pillesnas i vas” av Björn Ferry


”Putin” av George Bush 


Kingen ändå… George Bush är typ ett konstprojekt i sig


Politiska vilden (fd SD) Pavel Gamov är 100% ett konstprojekt. Asså det finns ingen annan förklaring. 

Om någon fantastisk människa är villig att trycka upp någon av dessa som merch (keps eller tisha… nyckelring?) så var vänlig kontakta mig.

God bless all of you!

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}