Dadgostar Empire

Ligistofoben tillika inrikesministern Anders Ygeman har gjort det igen. Och jag menar inte ‘gjort det igen’ på det härliga sättet man pratar om att typ Lill-Babs gjort ännu en svängig schlagerhit, utan jag menar på sättet man pratar om en människa som är såhär: smygborgare och sämst samt sämst-ig i allt hen gör igen och igen och igen.

Nyligen besökte nämnda bottennapp Malmö och kom med kanonförslag till hur vi ska lösa brottsligheten i bland annat Rosengård.

”Även alla medborgare har ett ansvar att inte göda den kriminella verksamheten. Att inte klippa sig för 50 kronor eller åka taxi för lika lite. Då är det svårt ondgöra sig över detta, säger han. Om man köper knark till helgen är man med och finansierar den organiserade brottsligheten.”

Översättning: de som pundar kanske ska sluta punda? De har faktiskt ett ansvar. Och ni som bråkar: sluta bråka. Med en gång! Fan vad ni förstör.

Herregud, vad Ygeman hatar alla som inte beter sig. Helst hade han velat låsa in hela Malmö på livstid. Visst, segregation och minskade satsningar på förorter och barn -och ungdomsverksamheter kanske skaver en smula. Men hur svårt kan det vara? Ett jättebra exempel på hur man beter sig som en vanlig okoksad medborgare som åker vit taxi kl 04 efter klubben är ju att sticka till Stockholm. Stureplan. Avenyn. Söder. Majorna. Paris. Berlin. Valfritt rave. Valfri kvadratcentimeter av lilla landet lagom.

Bara för att lära knarkkvarten Malmö hur man beter sig om helgerna, alltså.

I övrigt: veckans s/o till Anita på Vem vet mest igår som inte skrattade åt ett enda av Rickard Olssons självgoda skämt.

Exakt såhär såg hon ut genom hela programmet. Sen tog hon hem skiten. Inspirerande!

 

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}