Dadgostar Empire

Äktenskapsrådgivning

En jobbig grej med att ha ett förhållande är att prata om pengar. Det kan kännas fett stelt. Och jag vet att det känns lite passé (eller tidlöst?) med tipset ”vi har det i alla fall inte lika illa som…”

Men vi har det i alla fall inte lika illa som den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl. I dagarna avslöjade Aftonbladet att Emma tar ut maximal ersättning av riksdagen för att betala sin övernattningslägenhets hyra på 13 000 kronor i Stockholm. Sammanlagt har hon under sex års tid plockat ut 463 000 kronor i bidrag från skattebetalarna för bostaden. Hittills helt normalt. Själva avslöjandet låg i att Carlsson Löfdahl hyrt den här bostadsrätten av sin egen man och att avgiften i själva verket låg på 2500 kronor.

Also: ”Under Almedalsveckan 2016 var L-toppen på Gotland med familjen, men uppger att hon bodde ensam i ett ’vilorum’ som hon hyrde för endast 3 000 kronor. Uthyrare var ett företag där hennes make var delägare.”

Vad ÄR ett vilorum? Är det liksom ett rum utöver rummet man slaggar i under natten? Annars hade man väl uppgett övernattningsrum? Var det en tupplur för 3000 spänn?

Hon har även gett lite kryptiska kommentarer om ”separata ekonomier” och att hyran var ”enligt marknaden”…

Anledning 1000000000 till att avskaffa den fria marknaden: att Emma Carlsson Löfdahl ska kunna sluta bli scammad av sin man.

Om man är jättejätteelak skulle man ju kunna anmärka på den liberala riksdagsledamotens logiska tänkande här gällande den heeeeeeeeelt otroligt orimligt sjuka hyran men med hänvisning till cirka allt som någonsin hänt i svensk politiks historia så handlar det ju mer om den fria marknaden och inte någon tramsig logik. Därav: rädda makarna Carlsson Löfdahl – låt den fria marknaden brinna. *Martin Stenmarck-remix*

Top 3 sämsta låtar jag hört på mycket länge – men den växer… Den talar till mig… 

Nä, men serr. Hyr inte din mans bostadsrätt för skattebetalarnas pengar.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}