Dadgostar Empire

Den viktigaste kampen 2019

Liv Strömquist är som bekant 90-talisternas Lorentz. Guden åt alla med bostadsrätter som älskar att prata om hur skabbigt gentrifiering är men laddat upp hälften av sina Instagrambilder från coola modern performancekonst-kvällar någonstans i Norra Gränges. Alla som senaste året gått på politiska möten i hopp om att prata om hur storindustrier förpestar klimatet men inte kunnat inleda mötet eftersom en tjej i häftig frisyr krävt pronomenrunda. Alla som läser typ Nanna Johanssons blogginlägg från 2013 och grinar över att det fanns en tid när ”årets satir” var mer än ett antal olika Prussiluskan-profilers ”jag glömde äta idag igen hehehe”-tweets.

Allt i sin ordning.

Men

MEN

Senaste 25 avsnitten av En varg söker sin pod: primalskriken om vilka enorma genier Lena Dunham och Ingmar Bergman är. Hur vågar någon kritisera dem och Knausgård? HUR?

LOL

(Ett tag trodde man ju inte att något kunde bli mer LOL än Jerka Johanssons lama ”allt annat än SD”-video – eftersom en röst på rikemanspartiet Centern exempelvis ju skulle vara ASBRA för antirasismen. Möjligen var videon en insats för smygliberala 22-åringar som äntligen hade något att reposta för att ragga på F!-tjejerna på Söder? Möjligen.)

Det fanns ju en tid, back in the day, när typ såna här idéer fanns: Girls är en otroligt bra serie men det är också tråkigt att det mest är kidsen till olika kändisar eller rika människor som skapar TYP film och tv. Inte för att syskonen Ingrosso inte har ansträngt sig och är fantastiska talanger (god bless), men för att konst fortfarande JU är en klassfråga, jämlikhetsfråga, en fråga om hundratusentals olika grejer som ändå känns basic om man nu är såååå otroligt intresserad av konst och kultur (?)

Liv och Caroline: VAD SA DU, VI HÖRDE INTE? VI ÄR UPPTAGNA MED ATT HYLLA SVERIGES MEST ÄLSKADE MÄN, DET ÄR EN JÄTTEVIKTIG KAMP!!!! OCH ÄLSKAR DU INTE KONSTMÄNNEN OHÄMMAT ÄR DET FÖR ATT DU ÄR EN GALEN PK-MÄNNISKA!!!! SWISHA LARS NORÉN NUUU

haha ok men VARFÖR, är det liksom för att tre stycken Mia Skäringer-mammor drevade i två veckor? Det var skoj att följa fyra tjejer i New York eller läsa dryga 6000 sidor av En Mans Enormt Prisade Tankar & Idéer men jag tror knappast att det behövs en stödgala för alla ultravästerländska ultrakulturprofiler bara för att Cissi Wallin och fem andra feminister fick några likes på sina sociala medier? Måste vi nu kollektivt runka av Strindberg eller dylik 1800-talsidol på olika forum bara för att ta avstånd från den mindre trendiga sidan av Mr Cool-debatten? Låter anrikt och intellektuellt men också sooo

B
O
R
I
N
G

?

Vad hände med den vanliga socialistfeministiska analysen :–( efterlysning

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}