Dadgostar Empire

Hogwarts fast med asmycket pengar

Läser Mikael Holmqvists bok om sci-fi-samhället Djursholm. Extremt sjuk på många sätt. Alla dessa svinrika människor som råder i det tysta ungefär, som lever utifrån egna regler och lagar.

Just det sistnämnda är en sån jävla spännande grej. Auran kring djursholmare (och säkert dylika områden) verkar präglas av vad de själva anser vara hög moral. De som tjänat mycket pengar är också goda människor. Denna ”godhet” är inte nödvändigtvis kopplad till specifik utbildning eller arbete, det är bara liksom en sektliknande känsla av att tillhöra eliten, att ta plats, att vara någon. Den sociala aspekten är således nästan viktigast: det handlar om att känna folk. Det vittnas om föräldrar som är mycket måna om att barnen ska hamna i ”rätt” sammanhang med ”rätt” folk, kidsen lär sig hänga bland olika chefer och återigen: ta plats. Komma först fram.

Invävt i allt det här, gång på gång: MORALEN. Godheten.

”Hemlösa och arbetslösa är väl de två grupper i samhället som en del barn här faktiskt kan hysa förakt för. Man tycker att de får skylla sig själva, att de inte har ansträngt sig tillräckligt. Jag tror att det speglar de föreställningar som deras föräldrar har. Arbetslösa blir per definition ledares motbild i bemärkelsen social aktivitet och livsstil – och därmed ‘dålig’ personlighet.”

Det är väldigt spännande att fundera på vad bra och dålig personlighet är i samhälle som Djursholm.

En polis vittnar: ”Det finns en idé här om att Djursholm är en egen värld, med sina egna lagar och regler.[…] Djursholm ses som en oas, som står över lagen.”

Det är helt seriöst lite Hogwarts-feeling kring den finansiella eliten. Det är en annan planet, totalt frånkopplad vår.

”Lagstiftning är inget som imponerar på den här gruppen, trots att man är mycket välutbildad. Lagen kan vara bra, så länge den gagnar de egna intressena.”

Inget som IMPONERAR hahahahah. KAN vara bra. Vad jag menar är helt enkelt: vårat ekonomiska system, liksom könsmaktsordningen eller vilken ordning som helst egentligen, har inte något att göra med vem som är bra och dålig, eller med moral för den delen. Så såna här argument: men har inte Leif Östling någon MORAL i kroppen?

Svar: JO!!!!!! Megamycket Djursholmsmoral!!!!!

Gång på gång bekräftas känslan av att djursholmarna helt enkelt upplever att de är ”bättre” än alla andra och att lagen osv inte gäller dem. Att köra för fort eller bygga utan bygglov är superstandard. Vadå, jag har bråttom? Jag ska fram?

Man menar helt enkelt att regler och lagstiftning är något som gäller andra, resten av befolkningen. Att de skulle fiffla med skatt eller liknande är följaktligen inget brott så som att fuska med bidrag eller vad som helst. Är man rik så är man god och ”handlingskraftig” och full av ”entrepenörskap” och that’s it.

Och så KOPIÖST mycket pengar som cirkulerar bland de här elitfamiljerna. På tv sänds bara olika klipp om typ ”utsatta områden” präglade av ”kriminalitet”. Men kriminaliteten hos djursholmare där förhör blir kallade för ”möten” och lagen ”inte imponerar” är uppenbarligen inte samma sak.

Någon feministisk eller miljöaspekt är det SANNERLIGEN inte tal om hahaha. OJOJOJ. Fan vad vi tjötar om klimatet med vår källsortering och olika köp-inte-plastpåsar-kampanjer.

”Lika lite som man på offentlig plats i Djursholm står och källsorterar och därmed riskerar att inte bara fysiskt smutsa ner sig, utan även socialt, lika lite står föräldrar i förråd för kvarglömda kläder och letar efter sina barns strumpor[…] Djursholms konsekration av människor till ledare handlar om att utföra handlingar som är […] estetiskt upphöjande, vilket en sådan aktivitet inte verkar upplevas som.”

Man kan ju undra, som sist på listan, som en pytteliten notis hur den psykiska hälsan är hos typ barnen? Och resten?

Jag tänker framförallt att den här boken är perfekt för de som mer och mer börjat tänka på om de är ”omoraliska”, dåliga eller bra människor, vem som är ond eller god på sin position.

Kontrollfråga: tycker ni att ni är för bra för att följa lagen?

😀

Skoja. Nä men jag menar mer: SKIT I DET!!!!! Istället kanske man kan tänka mer: WTF is going on i Djursholm???? Och liknande områden??? Kanske kan vi ringa SVT eller Agenda och fråga kan vi snälla få ett inslag från Djursholms centrum? Hur ser det ut? Eller Agendarubriken ”hur många djursholmare tål Sverige”?

När djursholmarna pratar om godhet och moral ljuger de nog inte. De tycker ju att de är extremt goda och att de förtjänar en plats utöver den normala pöbeln och är man hemlös har man en ”dålig personlighet”. De är bäst liksom. ”Gräddan av eliten” som en 15-årig pojke uttryckte det. Det måste vara en fantastisk känsla?? Mycket religiöst. Jag tänker liksom att när man har full frihet att göra typ vad som helst, the sky is the limit, inte bryr sig så mycket om lagen osv, så är det kanske viktigt med mycket abstrakta och subjektiva grejer som godhet. Väldigt LOTR-betonat. Typ massa olika finans-Gandalfs som viftar med sina magiska käppar. Säkert väldigt spännande.

Men vi andra då :—-)))

Sist men inte minst:

https://www.svtplay.se/video/16392950/hm-konungens-jultal/h-m-konungens-jultal-avsnitt-1-2

top 1 djursholmare

men också lite kommunistiska inslag lol????? KONUNGEN <3

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}