Dadgostar Empire

Humanistfeeling

Igår gick vi på Golden Dawn girls på Doc Lounge. Otroligt sevärd! Golden Dawn är högerextremistpartiet i Grekland som blev tredje största parti i typ… senaste valet? Eller det innan? Minns inte exakta år. Filmen följer i alla fall tre närstående kvinnor till högsta ledningen. Hiskeligt.

Bara en liten sak. Dessa filmskapare? What the fudge is up? Jag känner igen samma grej från en dokumentärfilmare som följde en kvinna från det brittiska högerextrema partiet, en dokumentär på svtplay. Det måste FÖRSTÅS vara extremt svårt att göra en sådan här film. Att hela tiden ligga på gränsen. Att kanske försöka få reda på saker och ting men ändå inte vara så kritisk att man blir utestängd. MEN med det sagt: det är ju liiiite öppet mål att filma ett stort fascistparti? Eller? Vad som helst är intressant. Folk älskar ju sånt här. Liksom, vilka är de? Hur ser de ut? Vad tänker de? Vad äter de till frukost? Osv. Man trycker lite på detta i filmen också, typ kvinnorna som säger att folk tror att de ”dricker människors blod” men egentligen är de bara ”vanliga människor” som typ spelar brädspel och älskar hundar (vilket i och för sig är helt obegripligt också men det är bara min ytterst befogade personliga åsikt).

Men okej – det ÄR svårt. Jag vet. Vad ska man fråga? Fast å andra sidan, fråga förslagsvis VAD SOM HELST. Haha. Kanske gräva lite försiktigt i deras sakpolitik. Ta reda på vilka de är. Nånting… konkret. Sista samtalet filmaren har med dottern till ledaren är såhär:

Filmaren: säg att du är nazist.
Dottern: varför?
Filmaren: men så du är inte det?
Dottern: men varför ska jag svara på det?
Filmaren tar upp ett kort på typ alla i partiet där de står framför en nazistflagga och gör Hitlerhälsning. Det är liksom, jag hade inte kunnat iscensätta ett tydligare bevis på att en människa älskar nazismen.
Filmaren: men kolla på det här kortet. Är det inte nazistiskt?
Dottern svarar typ samma som förut. Tillslut säger hon: men vad är grejen? Varför är det så viktigt för dig?
Filmaren: jag är humanist. Nazismen gjorde hemska saker.

Man ba ???? lol haahahha. Dude – du har liksom ett foto med en enorm naziflagga och en person som heilar framför? Vad spelar det för roll vad tjejen säger att de är? Ytterligare medlemmar ur partiet har liksom TATUERAT IN ”sieg heil” på armen och säger att man ”måste hålla sig till sin egen ras” och typ skrattar ihjäl sig när någon frågar om en grek kan gifta sig med nån från nåt annat land? Och en mamma hade typ helt seriöst en fönsterkarm (??) i formen av ett hakkors?

Det är klart dom är nazister hahahahhahahah

Spänningen är oliiiidlig…….VILKEN -ISM KAN HAN TÄNKAS TILLHÖRA!!! 

”Jag är humanist” ah tjena

Man fattar att det är jobbigt och att man blir riktigt ledsen och arg. Men han har ändå kommit så långt. Han står och chillar med dottern på en parkeringsplats (med den här stackars lilla hunden hon vid ett annat tillfälle krånglar på en liten stickad Paris Hiltonsk hundtröja för att sedan… ta av den igen. Riktigt weird), tänker att det finns huuuuuuuuur mycket spännande som helst att säga??!! Eller har jag fel! Jag vet inte. Det var samma sak som hände med den där brittiska filmaren, det slutade med att han blev kickad från att följa partiet eftersom han hela tiden frågade högerkvinnan:

Men vad hände i din barndom?
Vad hände?
Vad hände
i
din
barndom?

Och sen typ skriker han det vid någon fascistmarch: VAD HÄNDE I DIN BARNDOM!!!!!!

Asså jo. Absolut. NÅT måste ju ha hänt nånstans för att man ska dyrka Hitler. Men den här hobbypsykologsituationen – har den någonsin funkat? Tänkte han att hon skulle bryta ihop och börja berätta om övergrepp eller nåt?

hmmmmmmmmmm svårt. Men känner bara att det är liiiite synd att väldigt mycket av intervjufrågorna är

erkänn att du är nazist
erkänn att du är nazist
erkänn att du är nazist
erkänn att du är nazist

*visar bild som jätteuppenbart visar att dom är enorma nazister*

men kolla på bilden
säg nu
tycker du inte att ni är
lite
nazibetonade

Dock FRUKTANSVÄRT SEVÄRD. Go see it

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}