Dadgostar Empire

Om jag hade varit borgare i allmänhet, och från Stockholm i synnerhet, så hade jag passat mig jävligt noga för att använda fraser som ”Det behövs en kombination av insatser mot människor som tror sig har rätt att fuska och som lever på andra människor”. Vi behöver inte ens gå in på Mossack Fonseca-festen som dominerat medierna de senaste åren, vi kan hoppa direkt till förslagsvis… *trumvirvel*… Filippa Reinfeldts lek- och hoppborg Nya Karolinska. Ett av världens dyraste sjukhus, som fram till 2040 beräknas kosta skattebetalarna över 61 miljarder (!) kronor. Att moderata politiker personligen fifflar med olika bidrag är liksom en fis i rymden jämfört med hur de slaktar välfärden på vår bekostnad.

Det stockholmska trafikregionrådet Kristoffer Tamsons har inte fått memot. Han har nämligen gått ut med att han ska ta upp ”kampen mot fusket” och menar gemene man som tycker att en SL-månadsbiljett på den nätta summan 900 kronor känns svårt. Eller som helt enkelt verkligen, verkligen inte har råd. Den borgerliga logiken är alltså att om man bara straffar folk tillräckligt hårt så kommer de tillslut ha råd att åka tunnelbana.

*slow clap*


En människa som inte gillar när folk ”stjäl från vårt gemensamma” 

Jag älskar hur Tamsons gräver sitt djupaste för att hitta en anledning (som inte är priserna) till plankandet: kan det vara FÖR LITE VAKTER? Kan det vara FÖR LÅG BÖTER? Kan det vara SPÄRRARNA? Kan det vara att (detta är helt seriöst Moderaternas förslag) SAMTLIGA KONTROLLANTER SKA BÄRA KROPPSKAMEROR och INFÖRA EN TUNNELBANEPOLIS?

Min personliga favorit: kan det vara en fråga om HEDERLIGHET?

Man tar fram sin hörselapparat och monokel, riktar den mot Tamsons: ursäkta, vad sa du? Du menar att befolkningen som precis halat fram 61 miljarder ur fickan är………………. säg, det igen? OHEDERLIGA?

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHA

Hela den otroliga intervjun: https://www.dn.se/sthlm/biljettkontroller-ar-en-form-av-trygghetsarbete/ 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}