Dadgostar Empire

Må-runda med våra skattepengar

Såhär står det på DN:s hemsida idag:

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) behövde bli bättre på engelska. Näringsdepartementet betalade därför en konsult närmare 400.000 kronor för språkkurser under året. Summan har väckt intern kritik, enligt SVT Nyheter.

Haha, asså det här med KONSULTER? Vad är det för något? Är det något man ska satsa på? Det låter coolt i alla fall, futuristiskt och häftigt. Alltid nåt megalångt namn som låter superproffsigt och som man således inte vågar ifrågasätta, eller man tänker liksom att NÅT bra måste dom ju ha gjort med det namnet?! Typ såhär: Consult Group Management Office Work Money Group.

Uppenbarligen har de ju på sistone fakturerat olika verksamheter (alt ministrar som uppenbarligen är jättejättejättedåliga på engelska) rövmycket pengar. I Karolinskas fall utan att någon ens vet varför (?!), det var nog top 1 smooth operation. I detta fallet: för att öva glosor med Sven-Erik Bucht.

Men de höga kostnaderna har väckt intern kritik på näringsdepartementet. Samarbetet med konsulten har därför avslutats och vissa betalningar har nu frusits.

– Nu är det höga summor och det har också framkommit att det är vissa oklarheter kring exakt vad som ingår i summorna, och det är därför som näringsdepartementet undersöker det här. Man måste se över hur tillämpningen av interna rutiner ser ut på departementet, säger Maria Soläng.

Classic oklarheter kring exakt vad som ingår! Asså KONSULTERNA!!!! Genier. Jag googlade:

En konsult är en person som arbetar som rådgivande specialist inom ett visst område, ofta inom t.ex. teknik och ekonomi. En konsult inom juridik kan vara advokat, men behöver inte vara det.

Fördelen för kundföretaget är att uppdraget lätt kan avslutas, när man behöver färre personer, och att konsulten lätt kan flyttas mellan olika avdelningar efter behov, vilket är svårare med anställda. Fördelen för konsultfirman eller bemanningsföretaget är att de kan ta betalt betydligt mer än vad de betalar ut till konsulten. 

Bara Karolinska och Buchtis har alltså tillsammans gett 28 400 000 av våra skattepengar till typ ett gäng som ser ut såhär:

Och det är liksom inte ens själva personen som tragglat is och are med landsbygdsministern utan det är YTTERLIGARE en grejsimojs emellan, konsultfirman, vars uppgift är att skicka olika fakturor som ingen kan stå till svars för.

Detta är alltså utöver de 40 miljarder som Sverige tros gå miste om varje år, av de rikaste hushållen och företagen, till följd av fusk och avancerad skatteplanering.

Så s’il vous plait – det är dags nu! Att kräva våra pengar tillbaka!!! Woho. TÄNK VAD KUL VI SKA HA DET NÄR VI FÅR TILLBAKA VÅRA PENGAR!!!!!!

Det är liksom miljarders miljarder.

 

2 Kommentarer
  1. {{comment.comment_author}}