Dadgostar Empire

Vad är det man sysslar med, egentligen? Går på olika raves i industrilokaler och sitter uppe till 07 med folköl och gränslös ångest i någons lortiga studio och låtsas digga nåt ambient som skulle kunna vara bra men som i den stunden genererar det omöjliga: spär på gränslöshet?

Allt detta när man skulle kunna hänga på Hagabadet?

Jag ska bli borgare. Har ju alltid haft en dröm om att spendera dagarna med en latte för 55 spänn bland påpälsade tanter nånstans på Östermalm, på sin höjd varvat med nåt skaldjursinspirerat och bubbel på typ Riche (obs ej coola lilla baren) men spiken i kistan kom idag. Fyfan, hörni. Det var som om Elisabeth Tarras-Wahlberg, Ebba von Sydow och Madga Ribbing gjort ett tv-spel. Ett tv-spel där man aldrig förlorar. Man bara öppnar nya dörrar med fler pooler, fler kallvattenhinkar (?), fler relaxrelaterade företeelser. Det var som om Gud själv öppnade sin handflata och sa kom, mitt barn, ta en frottérock och sitt i denna bambuflätade relaxfåtölj, drick mitt ingefärsvatten, titta på denna urhärliga tavla av kvinnor i baddräkt på typ 60-talet.

Titta på din SJÄL. Din FUCKING SJÄL.

Så kändes det. Som att Gud viskade, alltså. Allt var så himla spännande och fantastiskt. Jag var som en svennebanan i 25-årsåldern som bott i nån håla hela sitt liv, aldrig ätit annat än köttåpotatis och plötsligt ska gå på indisk restaurang. Man ojar sig och vrider och vänder och kikar och gud, va spännande, vilka kryddor, se där, håhå jaja. Såhär kan man visst ha det.

Redan vid telefonsamtalet visste jag att det här skulle bli ljuvligt.

”Hej, jag heter Alice och…”
”Hej Alice.”

Wow. mmmmmmmmmmmmm. Hej Alice. Det var så himla fint. Jag kände direkt att den här kvinnan FÖRSTÅR MIG. Jag vill lägga hela mitt liv i hennes händer. Jag vill att hon ska guida mig genom allt allt allt i the past, present, future. Hon berättar om en av alla hundratals yogor med obskyra namn som jag kan gå på, alternativt nåt trendigt träningspass.

Jag, blixtsnabbt: ”jag är lite osäker. Vad tycker du?”

Och menar egentligen hela min existens. VAD TYCKER DU, KVINNA MED HIMMELSK SILKESRÖST? VAD TYCKER DU MAN SKA TA SIG TILL HÄR I VÄRLDEN? Det var det jag menade. I versaler. Jag vet att det är en omsorgsfullt inövad kundserviceröst men jag vill ändå veta vad du tycker.

”Testa yogan.”

Jag gick på yogan. Fick anmärkning av instruktören tre gånger. Ingen annan fick nåt. Det spelade ingen roll. Det var som att levla i Tarras-Wahlberg-spelet. Var verkligen sugen på att runda av alltsammans med ett glas Bollinger Cuvée men kändes lite overkill kl ca 09.30. Nästa gång!

Undra om man kan hyra ett rum på Hagabadet och typ gå i ide nu från januari till cirka april. Kontakta mig, ni som vet. Bokar omedelbart.

Direkt efter att jag samlat ihop 1000000000000000000000000000 dollar.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}