Dadgostar Empire

Matriarkatet på tv3

Är på väg till det vertikala regnets huvudstad. Platsen där det ligger en porraffär stor som en arena med arkitektig all white-inredning på samma gata som sjuttonåriga indietyranner från Schillerska som lyssnar på Håkan på ett coolt sätt häver bärs med radikalvänstern (folkpartister) från Rudebecks som lyssnar på Håkan på ett ocoolt sätt. Medelklassen möter den fruktade övre medelklassen och tävlar om vem som kan appropriera (o)arbetarklassen grundligast efter tolv öl, tolvtusen cigg och återkommande grupprunkshyllningar till Girls och Jens Lekman.


Den numera klassiska ”I really love cockbooks” 

Fan vad jag älskar Göteborg.

I övrigt: ett jätteroligt skämt är att plocka valfri tv3-producerad serie och läsa upp konceptet. Slut på skämt.

Exempel: ”Kan vi hjälpa till?” som är såhär (enligt hemsidan): Laila Bagge och Björn Christiernsson erbjuder kunder på byggvaruhus att göra jobbet åt dem – gratis. Snickar-Björn står förstås för byggandet, medan Laila får fritt spelrum för sitt stora fritidsintresse inredningsdesign.

Betyder detta att vi lever i en värld där en enda käft känt känslan: Laila Bagge får för lite spelrum för sitt stora fritidsintresse? Eller: jag känner för att konsumera något med Laila Bagge. Och Snickar-Björn.

Helst kombinerat.

”Händig man sökes” är också riktigt bra.

”– Folk tänker instinktivt på sex och tar yrkena man tycker är lite sexiga. Du vet, barbröstade svettiga snickare.

En stereotyp fantasi som blir verklighet i ”Händig man sökes”. Barbröstade hantverkare – och kvinnor som får hjälp – har väckt kritik inför tv-premiären. Onödigt, tycker Johanna Björk.

– Det är ingen som har tvingat killarna att ta av t-shirten. Det har de gjort själva. Så folk som kommer med kritik måste kunna se humorn i det. Det är en rolig grej. Mannen kanske vill vara lite macho man – den som snickrar när staketet går sönder och får upp tavellisten från Ikea. Jag tror män uppskattar när de får visa att de är händiga.”

Spännande tolkning av kritiken. Undra om Johanna Björk fått många meddelanden av sorten ”hallå, fett taskigt att ni tvingar av hantverkarmän sina tröjor! Sååå elakt! Sluta förtryck män och låt de behålla sina tröjor på!”


Förtryckt man

Hur ska vi kunna se det roliga i det här, Johanna? Det syns ju hur han tagit av tröjan ofrivilligt.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}