Dadgostar Empire

Morgonekot anno… 1941? Hehe

Det är ju sen gammalt att borgarna och sossarna tävlar i vem som älskar SD mest. Lite tråkigt, kan tyckas. Nazism ÄR tråkigt. Nu senast kom en debattartikel från M:s jätteläskiga partiledare Ulf Kristersson och partisekretare Gunnar Strömmer:

När den så kallade Reva-debatten rasade för fem år sedan fick polisen inte tillräckligt med stöd, anser M-topparna. De vill se en ”radikal” ökning av antalet som lämnar Sverige efter ett avslag på asylansökan och lanserar flera förslag.

Bland annat att poliser ska kunna omhänderta mobiltelefoner när så behövs för att fastställa en identitet. Dessutom vill M att fler personer ska kunna placeras i förvar i väntan på utvisning.

Det ekonomiska stödet bör också begränsas, skriver Kristersson och Strömmer: Kommuner ska inte få ge bidrag annat än i nödfall och vuxna personer ska bara ha rätt till akut sjukvård.

Det är inga enkla reformer, men nödvändiga, skriver de:

”De är också helt avgörande för att återupprätta förtroendet för en rättssäker, konsekvent och hållbar svensk migrationspolitik.”

(Sammanfattning från sverigesradio.se)

”Det är inga enkla reformer”. Nej hehe. Kristersson! Fantastisk människa. Vad följs då den här nyheten upp av när SR rapporterar?

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 6 016 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 5 141 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare.

En utsökt vinst på nätta sex miljarder. Bara för Swedbank. I vanlig har jag ju ingen aning om vad de här olika ekonomiorden betyder trots att jag gått i skolan i typ 16 år sammanlagt (men hade jag bara vetat vem som skrev GÖSTA BERLINGS SAGA så hade jag känt mig SÅÅÅ MYCKET TRYGGARE!!!!!! HJÄLP MIG EBBA! *ropar på hjälp på en öde ö där alla som vet vem som skrev Gösta Berlings saga sitter i en båt på väg bort*) men jag vet en sak: sex miljarder är apmycket.

Vad tjänar VD:n Birgitte Bonnesen själv? En fast årslön på 13 miljoner kronor.

Jag kan ingenting om ekonomi men om jag räknar själv utifrån mina egna vikarietimmar så blir det måååååååååååånga timmar hehe. Years and years. Hur som helst, åter till det här med att begränsa ekonomin. Vad var det han sa, Kristersson?

rättssäker
konsekvent och
hållbar
politik

Om vi allihop nu räknar på fingrarna. 6 miljarder till Swedbank. 0 till människor på flykt. Hur ska vi göra för att återupprätta rättssäkerheten? Hur ska vi göra för HÅLLBARHETEN?

hahahaha asså… konsekvent är han ju i alla fall, det får jag ge Moderaterna. Vi får aldrig gå på när borgerligheter (och sossar) mässar om att det inte finns pengar. Att vissa människor MÅSTE ha massa pengar så att de ska kunna ”investera”och ”skapa jobb”, jag menar, HUR TYCKER VI ATT DET GÅR? Med klimatet? Välfärden? Skola, vård? Vad gjorde DU förra året när Bonnesen tjänade 13 miljoner kronor? Väntade på att bli inringd till någon bemanning där du inte hade några rättigheter och jobbade för minimilön? Jobbade hundratusentals timmar övertid på något äldreboende eller förskola som var underbemannad?

Vad är det för ekonomiskt system vi är så måna om att upprätthålla? Fattar inte. Och så Björklund, ”beslagta folks mobiler i klassrummen så blir det bättre ordning”

Juste… det är ju MOBILERNA som är det största problemet i ett land där det knappt ens finns några lärare. Asså CRINGE!!!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}