Dadgostar Empire

Kvällens Uppdrag Granskning kommer handla om följande:

36 miljoner kronor. Så mycket pengar försvinner från Angered när elever väljer friskolor eller skolor i andra stadsdelar och kommuner. Pengarna var tänkta att användas särskilt i Angered.

I artikeln står även följande: De som lämnar är framförallt resursstarka elever, som ofta är mer studiemotiverade, har högre betyg, och har föräldrar med hög utbildningsnivå. Kvar blir eleverna med sämre förutsättningar att lyckas.

I augusti 2016 skrev Centerns utbildningspolitiska talesperson såhär i en artikel ur Dagens Samhälle:

”Med rätta förutsättningar är det fria skolvalet en garant för kvalitet, likvärdighet och mångfald.”


Centern

Jag älskar borgarna. De kör sitt race. De bara säger olika saker, och typ Skolverket och olika lärare och egentligen alla andra ba asså det här går inte, och de ba VAAAAAA VI HÖR INTE *låtsas vifta bort en fluga*.

Nu ska man kanske känna såhär: så synd det är om kidsen i Angered. Synd att de bråkar så mycket, annars hade de också kunnat åka in till stan och hänga med en grupp människor som heter såna här saker:

Carl Erik van Håååååfvenhafven
John Alfred von Lodjurshärta
Karl Filip af Sweden

och är såhär:

Stekare som antagligen har MVG i alla ämnen 

Eller dylikt.

Vad härligt det hade varit och vilken kvalité och mångfald och likvärdighet. Haha, asså jag kan inte tala för Angered. Det suger säkert där med. Men det som också suger otroooooooooooooooooooooooooooligt hårt, jag ska nu säga det igen för förstärkning

otroooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooligt hårt

är det här jättefascinerande fenomenet ELITMILJÖER. Vi verkar älska elitmiljöer. Samhället skickar hela tiden signaler till oss om att det är en god idé att samla alla likriktade människor på en plats – åtminstone är det en god idé för de ”studiemotiverade”. Hade de studiemotiverade (gud förbjude) umgåtts med andra människor så hade de blivit seriemördare och knarkare istället för typ hjärnkirurger. Det känns också som att det är himla synd om dessa enorma genier som typ ligger en sida före i matteboken. Det är de som har MVG i alla ämnen som är, så att säga, mest värda, och som vi genast måste plocka ut och bunta ihop.

Har man befunnit sig i en sån här miljö gör man snabbt en chockerande spaning: vissa är ganska osmarta. Och man ba WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT

HUR

HUR                                HUR         HUR

H
U
R

HU HU HU HU HU HU HU HU R

kan John Erik Fredrik Carl Alfred Hafenmafenhååf här borta ha fått ett stipendium (!) av sin jättefantastiska elitskola och samtidigt vara den största idioten du har träffat? En person som kanske är en mobbare, en enorm sexist, rasist osv osv osv

Du står kanske där i kyrkan och applåderar den här snubben som du vet är ett notoriskt as. Du vet att snubben kommer bli chef på något jättestort företag och välja in sina andra stipendierade ****studiemotiverade**** polare som sedermera förvaltar kanske alla ens pengar. Du har en dålig känsla här, det är något som inte stämmer… kan det vara KVALITÉN som skaver? Men HUR?

Du befinner dig ju i den här extremt fantastiska och smarta miljön! Och den där killen (+ övriga) har inte sett en enda blatte i sitt liv, har tvånglat 635 tjejer bara den senaste terminen, är kraftigt alkoholiserad i linje med ett alarmerande stort antal elever till följd av den enorma press som kommer från typ föräldrarna och det elitälskande samhället, känner en enorm social ångest ELLER var den som inte fick vara med ELITGÄNGET på ELITSKOLAN (hoppas ni hänger med i dimensionerna nu!) eller gråter och gråter och gråter och försöker pressa bort paniken över sina ”dåliga betyg” och sitt stagnerande självförtroende (ett VG) (alla gånger jag grät på gymnasiet var när jag fått VG… i FRANSKA hahahaha jag trodde att det skulle avgöra hela min framtid. <3333333) men vi är ju alla

S T U D I E M O T I V E R A D E

Det kommer ju knappast som en chock heller när det rapporteras om omfattande fusk och lärare som pressas av skolledningar att sätta högre betyg för att inte riskera sin ”status” som en ”fin” skola. Ledningar som i sin tur pressas av föräldrar som kanske själva gått på såna här skolor och som skiter i vilka deras barn blir och hur de mår – bara de skaffar sig något flashigt yrke.

DETTA ÄR EN

JÄTTEDÅLIG IDÉ

Jag förstår inte riktigt heller – tycker vi att den här Samla Eliten-idén fungerar i vuxenvärlden? Hur tycker vi att det går med patriarkala strukturer, korruption, maktmissbruk, bedrägerier, skattefusk och fiffel? Vad är själva förebilden åt det fria skolvalet?

Hehehe nä men serr förslagsvis om man hade JÄMNAT UT RESURSERNA och MINSKAT SEGREGATIONEN så hade inte allt gått åt helvete samt alla hade inte varit fucking ELITKRIMINELLA och framförallt haft ett IQ över noll?

Ett modest förslag

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}