Dadgostar Empire

Nu har jag skrivit lite om musik ett tag. Jag har ojat mig rätt mycket över att jag inte kan något om musik ”egentligen”. Man tar väl alla chanser här i världen att förminska sig själv till en fullständig imbecill. Alla har varit såhär: INGEN kan nåt om musik! Kör på! Så jag har kört. Och i vanlig ordning: fått panik över mansimperiet Mansimperiet alias samhället.

Och det är så plågsamt sant, vad Emilia skrev i sin krönika om att cementera mäns plats i historien. Att det är ovärdigt att behöva fortsätta snacka om det här i all, jävla oändlighet. Hon tog upp det här med ojandet över ojämställdheten i akademivärlden men att absolut ingenting i slutändan görs. Och man ba ah shit dom där mossiga gubbarna…

I typ jättefräscha coola musikvärlden däremot, där det rantas om girl power dagarna i ända och olika hiphoptjejer är så himla ”tunga” och man liksom FÅR KÄNSLAN, hela tiden får känslan av att det ändå borde vara helt okej på den fronten, där borde man väl ändå kunna resonera som dårarna som använder som argument mot kvotering att det inte ska handla om kön utan om PERSONER? Bara lite, liksom.

Följande hände:

jag skulle skriva om lite nya släpp. Var inne på någon stor plattform. Räknade. Blev liksom tvungen att räkna efter att ha skrollat och skrollat

och skrollat

och ba: hmmmmmmmmm

Det var alltså 33 män (jag räknade alla i ett band separat). Sex kvinnor.

Jag räknade på vad jag skrivit om igår: nio män. Noll kvinnor.

NOLL!!!!!!!!!!!

Allt från producenter till artister till skivbolagsnissar till you name it. Alltså, min poäng är: låt er för en sekund inte tro att vi har kommit någonstans. Liksom att jaja, nu har vi tjötat om det här i evigheter, kvinnor får ju massa uppmärksamhet i musikbranschen nuförtiden? Allt är inte politik, det här är MUSIK för fan. Det ÄR musik. Men det är också i allra, allra högsta grad musik i ett patriarkat och vi måste hela tiden jobba aktivt, precis som med allt annat, för förändring. Jag menar verkligen aktivt. Ständigt ifrågasätta. Vilka ser vi på tv, vilka lyssnar vi på, vilka representerar och ges friheter, vilka får en chans att synas och utvecklas?

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}