Dadgostar Empire

Jag är helt mållös. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att Jan Björklund skulle kunna överträffa sig själv i hjärncellsbefrielse men han har TAMEFAN gjort det igen. Det var länge sen han levlade från lite gaggig, pinig farsa till komplett samhällsfara så en borde ju ha insett bångstyrigheten men…

MEN

jag känner ändå folk som röstar på Liberalerna! Som inte är heeeeeeeeeelt sjuka i huvudet! Det fick inte vara sant!

Men så ÄR DET DET. Det är en mycket galen och dålig grej att rösta på ett parti Jan Björklund leder. I Aftonbladet idag gick Björklund ut och tyckte att Sverige håller på att ”få en ny underklass”, watch out. Han vill ”minska klyftorna mellan de som fötts i Sverige och de som flyttat hit.”

”Sverige håller på att få en ny underklass. Den består väsentligen av lågutbildade invandrare. Risken är att denna underklass fastnar i ett permanent utanförskap och livslångt bidragsberoende.”

Det alltså den ”klyftan” Björklund har spanat in som det största samhällsproblemet. Det är alltså ”underklassen”, de som nästan ingenting har, som är problemet. Det är de som är ”beroende” av resten av samhället.

Det pågår en kris just nu. Kris i skolan – ingen vill bli lärare. Många av de jag arbetat med inom förskolan har varnat för branschen. Mycket jobb, mycket stress, inga resurser, det vanliga. Kris inom sjukvården – ingen blir sjuksköterska. Alla befintliga får jobba övertid, det finns inga pengar till löneförhöjning, avdelningar och förlossningskliniker får stänga ner. Vilka är människorna i det här? Befolkningen. Det vanliga, jävla folket. Vad är det som saknas? Pengar. Vilka är beroende av att samhället ser ut på det här sättet?

hmmmmmmmmmmmmmmmm

KAN DET VARA DEN RIKASTE PROCENTEN? DE SOM ÄRVT FÖRMÖGENHETER OCH SOM GÖMMER ALL DE SKULLE BETALAT I SKATT? DE VARS PENGAR SKULLE KUNNA GÅ TILL LÄRARE, SJUKSKÖTERSKOR OCH RESTEN AV DE SOM UTGÖR BEFOLKNINGEN?

Jag fattar liksom bara inte hur några kan sitta på nästan hela samhällets resurser och så är det ”underklassen” som blir problemet. Vad fan ska Jan Björklund ens ta från dem? Några tusenlappar i månaden eller vad det är? Om vi har människor i form av

a) folk som får a-kassa
b) folk som 1) får kanske 65 gånger så mycket pengar i månaden som en vanlig arbetare och 2) inte betalar sin skatt

vilka ska vi rikta blickarna mot när saker och ting haltar? Björklund fortsätter sedan snacka om högre ”polisiär närvaro” i utsatta områden. Sägs om lite högre polisiär närvaro på typ Lundin Oils möten? Eller på Casper von Koskulls bankkonto? Han fick ändå 19,6 miljoner av Nordea under 2016.

En sjuksköterskas årslön ligger på ungefär 300 000 kronor (om man räknar med månadslön på 25 000).

Är det rimligt? Är det inte den klyftan som känns liiiite skev? Är det inte möjligtvis en människa som Casper von Koskull som fastnat i ett livslångt bidragsberoende?

Asså CRINGE. Jag skäms! Jag skäms verkligen å Liberalernas vägnar. Jag kräks om jag hör ordet bidragsberoende en gång till. Och jag kräks framförallt om Jan Björklund fortsätter ha mage att snacka om klyftor. Och SPRÅKTEST FÖR INVANDRARE. Sägs om ett iq-test åt Jan Björklund istället?

Vilken grupp människor är mest permanent beroende av andra människors pengar?

© 2014 Fotograf Anna-Lena Ahlström +46-709-797817

JUST SAYIN

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}