Dadgostar Empire

I samband med Fidel Castros död skrev Margot Wallström såhär: ”bristen på demokrati och mänskliga rättigheter har varit ett hinder för landets utveckling”.

Även allas vår Calle Bildt kommenterade händelsen på ungefär samma sätt: ”Med sin revolution 1959 inrättade Fidel Castro en kommunistisk diktatur. Varken en politisk eller en ekonomisk förebild. Vila i frid”

Jag tog mig friheten att googla världens mest utvecklade länder. Det måste ju vara en lista på kanondemokratiska länder med jättemänskliga rättigheter, tänkte jag glatt. De flesta sökträffarna hade översatt till världens rikaste länder (högst BNP per capita). Smakprov på toppländer:

Quatar
Förenade Arabemiraten
Saudiarabien
USA

hmmmmmmmmmmmmmmmmm

Är verkligen bristen på demokrati och mänskliga rättigheter ett hinder för ett lands utveckling? I så fall menar Brallgot W att typ Förenade Arabemiraten kör fett mycket demokrati + MR?

Om man menar ekonomisk framfart med ”utveckling” är det dags att sluta låtsas bry sig om mänskliga rättigheter. Hur fett går det inte för Kina, liksom? USA? Och typ Saudi?

Där har du ‘förebilderna’ du sökte efter Calle

Lundin Oil-sessan

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}