Dadgostar Empire

Jag måste bara säga en grej. Jag är inte lika kränkt som det kanske verkar att döma av de brinnande versalerna. Lite. Hur som helst!

Börjar bli så jävla trött på att diskutera saker med folk som direkt menar på att en förändring är en inkörsport till en annan förändring och sen TILL EN TILL OCH EN TILL OCH SEN BLIR ALLT NORDKOREA OCH ALLA DÖR I PESTEN OCH DET MANLIGA SLÄKTET UTROTAAAAAAAAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ungefär såhär:

Jaha. Du tycker att den här skildringen är sexistisk? Snart får man väl inte skildra nånting längre. Snart får man väl sitta med MUNKAVEL. Snart blir det väl censur på exakt allt här i världen. Man kan inte börja med ett förbud för då blir det svårt att sätta gränsen – vart ska man sluta?

Jaha. Samtyckeslagen. Snart får man väl börja skriva kontrakt om man ska ligga med någon. Snart får man väl börja lämna in en uppsats om man ska ligga med någon.

Jaha. Metoo. Snart får man väl knappt krama någon längre. Snart får man väl knappt säga hej på gatan. Nordkorea. Femifascism. Mussolini ringde. Rena rama tredje riket. Hur ska man ens bete sig? Hur ska man göra sin kopp kaffe på morgonen? Allt är ju sexism nuförtiden.

Hahahahaha

Hur kan det vara så svårt? Nej, det är inte svårt att dra en gräns. Du får inte våldta och trakassera någon – där går gränsen. Begränsningar av sexistiska och rasistiska åsikter och handlingar är – håll i er – begränsningar av rasistiska och sexistiska åsikter och handlingar, vilket är ett bra tecken och ett steg mot – håll i er – en ÖKAD frihet för FLER MÄNNISKOR.

OMG????????? Is it true?????? Kan begränsningen av något leda till MER FRIHET ?????

Vi lever i ett samhälle som i allra högsta grad är präglat av censur, förbud och ofrihet. Rätten till ens egen kropp, förutsättningarna och möjligheterna man har är extremt relativa på arbetsmarknaden, inom kulturbranschen, you name it. Så sitter det typ tre personer längst upp på toppen och gormar om yttrandefrihet och olika rättigheter och så fort någon annan, något absurt UFO som typ en kvinna får komma till tals så inleds den klassiska sluttande plan-festen.

MAN JU FÅR INTE ENS ANDAS LÄNGRE SOM MAN
MAN KANSKE FÅR TA MED EN STENCIL SÅ ATT TJEJER KAN SKRIVA UNDER INNAN LIGGET
VADÅ ERA RÄTTIGHETER, MIN KONSTNÄRLIGA FRIHET DÅ?
PK-MAFFIAN
ALLT FALLER

Med olika domedagstrummor. Asså… snark. De olika ”normaliteter” vi känner till är byggda på otroligt radikala idéer om klass och kön. Men eftersom det är standard så blir ”radikalisering” i det här pissiga samhället att exempelvis införa en samtyckeslag som ändå typ inte komma göra någon skillnad. Det blir också ”radikalt” och ”farligt” och ”svårt” och ”censur” att typ ifrågasätta porträtteringen av kvinnor och kvinnokroppar i media för VART SKA MAN SÄTTA GRÄNSEN SEN? Hahaha. Men asså… man kan diskutera såna här saker MED GRÄNSER! Man kan diskutera trakasserier och mena trakasserier och gränsen går vid trakasserier. Man måste kunna betona och ifrågasätta en struktur utan att det blir ett sluttande plan som tillslut omfattar allt och då blir det omöjligt. Vi lever i en kapitalism och i ett patriarkat, allt vi gör är präglat av det. Det är klart som fan att folk kanske pratar om feminism och sedan lyssnar på nån låt med assexistisk text, rakar benen, ligger med nån meeeeeeegadouche, kollar på valfri tv-serie där alla kvinnor ser likadana ut, osv osv. Vi måste ändå kunna ifrågasätta och arbeta för förändring I SAMMA VEVA.

Anser man att debatten kring kvinnokamp, klassklyftor och rasism är helt gränslös och otymplig och att det kommer innebära en negativ och radikal begränsning av ens egen frihet, ”omvänt förtryck” och så vidare, så kanske det är dags att fundera på sin egen ställning. ELLER?

OBS! Finns naturligtvis undantag (som vanligt) men jag tror ni fattar vilka jag menar med sluttande plan-etablissemanget.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}