Dadgostar Empire

Turerna kring Karolinska fortsätter. Detta är otroligt sjukt och lite… kul? Inte kul. Absolut inte kul. Men lite… LUSTIGT att nyhetsordningen på Omni typ alltid är såhär:

Vi har inte råd med nyanlända. Människor kostar pengar.

Och sen:

Fakturor på 209 miljoner kronor från Boston Consulting Group (BCG) saknar avtalsenliga specifikationer hos Karolinska sjukhuset, visar DN:s granskning. Det är betydligt mer än vad som tidigare var känt.

Snabb recap:

Nya Karolinska upphandlades redan 2010 av Catharina Elmsäter-Svärd och Filippa Reinfeldt. Som moderater ville de givetvis ha en privat lösning så de begärde in anbud, men det var bara Skanska som nappade. Utan konkurrens kunde byggföretaget därmed förhandla sig till ett gyllene kontrakt. Allt som är privat är verkligen inte billigt. I dag beräknas Nya Karolinska sjukhuset kosta skattebetalarna 61 miljarder kronor och det kvalar därmed in som ett av världens absolut dyraste sjukhus.

källa: aftonbladet.se

Och civilministern ba: det här är allvarligt.

Och Filippa ba:


SAYONARA MOTHAFUCKAZZZZZZZ  

Recap med lite enklare ord: nya Karolinska har kostat 61 miljarder hittills och allt är kaos till följd av nåt asdåligt avtal. ”Ekonomisk katastrof”, hävdar medierna, ”skenande kostnader” osv. Misär. Folk har bokstavligen dött i väntan på vård eftersom köerna blivit så långa. Och så en jävla massa fakturor från olika balla konsulter som ingen verkar ha någon aning om vad de använts till.

Asså… borgarna <3

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}