Emelie Stockhaus

Pete

Igår läste jag en artikel i GAFFA där journalisten Johan Lothsson hade åkt till Frankrike för att hänga hemma med Pete Doherty. Det var länge sen man läste något sånt där på svenska. Det var stökigt, konstigt och osammanhängande, precis som det är med Pete. Gillar ni Pete kan jag verkligen rekommendera artikeln. Ni hittar den här. Med detta så har ju Pete Doherty idag släppt ett nytt album, Hamburg Demonstrations. Det är hans första soloplatta sen 2009, där i mellan har han släppt album med Babyshambles och Libertines, varit i Thailand, blivit ren, fortsatt med heroin och giggat. I september släppte han singeln I Don’t Love Anyone (but You’re Not Just Anyone), en låt som han skrev för många många år sen men som inte blivit inspelad förrän nu. Jag blev helt golvad av denna låt, den är så ofantligt fin.

Hamburg Demonstrations är 11 låtar av varierande karaktär. I skrivande stund är det första gången jag lyssnar på hela plattan och vanligtvis tar det mig några lyssningar för att verkligen komma in i det men jag gillar verkligen det jag hör. Det jag tänker är att när det är bra, då är det så jävla bra att jag nästan blir tårögd. När det är mindre bra är det fortfarande väldigt bra ändå. Det är väl lite min summering av denna platta från första lyssningen? Alla låtar är inte lika starka, men det betyder inte att de mindre starka låtarna är dåliga på något vis.

Pete Doherty är en poet. Trots allt stök och alla droger så finns det något så fint kring denna man. Det är hjärtskärande och vackert, om än lite skitigt. Hamburg Demonstrations känns mer vuxen. Jag tänkte på det under Libertines spelning under Way Out West i somras, att Pete och Carl är inga ungtuppar längre och då kan låtar som Can’t Stand Me Now och Don’t Look Back Into The Sun kännas lite… ja killarna känns för gamla för låtarna. Musiken på Hamburg Demonstrations känns däremot som om att Pete aldrig kommer kunna växa ifrån dom.

Underbar liten platta, in och lyssna nu vänner!  

http://musique.orange.fr/

http://musique.orange.fr/

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emelie Stockhaus

Emelie föddes på Mölndals BB för 27 år sen. Idag jobbar Emelie i musikbranschen. Emelie har en katt.

Mest lästa

  1. Billie
  2. Tis
  3. Branschen
  4. PREMIÄR: LOCALS - SOMETHING REAL
  5. Brand new