Emelie Stockhaus

Update

Hej på er! Redan onsdag?? Tiden går så snabbt, hinner knappt blinka innan det är helg igen. De senaste dagarna har involverat lite av det ena och det andra. Ikväll ska vi käka julbord med jobbet och sen har vi Debaser Strand för oss själva pga inställd spelning. Planen är att dricka öl och spela pingis typ. Jag är skittrött idag för jag stannade upp till långt efter min läggtid och spelade Tomb Raider… SÅ roligt spel! Jag fastnade aldrig riktigt för senaste Uncharted men Tomb Raider faller mig helt i smaken! En perfekt kombination av att leta grejer, skjuta folk, hoppa och klättra. Så egentligen skulle jag vilja gå hem efter jobbet och spela TV-spel istället för att dricka öl hehe. Ja ja, får ta igen det i helgen. Annars då? Jodå, jag räknar dagarna fram tills jul så jag kan åka hem och äta tills jag spricker tillsammans med min galna familj. Killen och katten följer så klart med och tydligen kommer moster med familj ner också så jag räknade lite på det och vi kommer vara 17 personer + 1 katt som ska fira julafton tillsammans, det gäller att förbereda sig mentalt för detta.

Tänkte uppdatera er lite på vad jag tycker bör uppmärksammas från de senaste dagarna.

 1. Spotify’s årsstatistik 
  Ni kanske har märkt hur vissa har stoltserat på sociala medier över att vara top 1% som lyssnar på någon specifik artist eller hur många timmar man har lyssnat på musik? Roligt för dom. Spotify har i år valt att gå emot tidigare års tradition att ge alla en chans att få en översikt på sin lyssningstatistik genom att bara ge personer som har prenumererat på Spotifys nyhetsbrev sen innan den 3e december (eller vad det nu va). Jag har inte sett någon information om att man måste prenumerera på ett nyhetsbrev för att få statistik (som är avsevärt mycket mindre än tidigare år ändå). När jag kollar på sociala medier ser jag flera personer som skrivit till Spotify för att klaga på detta. Jag tror många känner precis som jag, att de har blivit snuvade på en tradition! Jag har alltid älskat att kolla min statistik och skratta över den. Om de ville att man skulle vara prenumerant på nyhetsbrevetet kunde de väl i alla fall ha pushat det mer i sociala medier? Jag satt och väntade så fint på min statistik, hade jag vetat att jag behövde nyhetsbrevet hade jag signat upp mig dirr, men nej. Ingen statistik för mig i år utan bara en tråkig spellista. SÅ besviken!! Hoppas Spotify tänker om till nästa år och ger oss tillbaka denna roliga jul-tradition!!
  Mina topplåtar för 2016 är inga konstigheter tycker jag. Topp fem ser ut så här:
  1. Getaway – Blossoms
  2. He Is – Ghost
  3. I sprickorna kommer ljuset in – Håkan Hellström
  4. Charlemange – Blossoms
  5. Lou Lou – Albin Lee Meldau
 2. Dold – Slutsålt! 
  SVT har ett program som heter Dold. I senaste avsnittet så pratade de om den konstiga andrahandsmarknaden som finns kring biljetter till spelningar framförallt. Ni följer repotern Ida Nordén när hon undersöker denna värld. Ofantligt intressant och man blir ju helt galen när man kollar på det. Det har även kommit fram att Live Nation äger en site för andrahandsbiljetter där personer kan välja att sälja sina biljetter för ofantligt mycket mer pengar än det de köpte biljetten för (och LN får så klart % på detta). Jag ska inte skriva för mycket, det är en liten sandlåda man jobbar i men jag kan verkligen tipsa er om att kolla detta programmet. Ni hittar avsnittet HÄR. Hör gärna av er med tankar om ni kollar och vad ni själva tycker. Personligen känner jag väl så här, andrahandsmarknaden säger att de gör fansen en service, jag har dock aldrig hört ett fan se andrahandsförsäljare som en service, som något bra, utan bara som riktigt jävla skithögar som fuckar för alla riktiga fans som verkligen vill gå på spelningarna utan att behöva betala 2000 för en biljett som egentligen bara kostar 600. Rövhattar.
 3. Musikhjälpen
  MH16 är igång!! Alltid lika mysigt. Jag önskar låtar och har på det i bakgrunden hela dagarna. Alltid lika fint och mysigt. Det var fantastiskt när man var student och spenderade hela dagarna hemma med plugg över öronen, då hade vi alltid TVn på och kollade på spexen i buren. Jag önskar låtar lite sporadiskt. 2014 hade vi en klubbkväll som engagemang och drog in över 21 000 SEK till musikhjälpen, så roligt! Jag har dock missat typ alla besökarna och artisterna i buren så har ingen favorit just nu. Återkommer med detta.
  Till det negativa är ju hatet mot Little Jinder. Herre guuuud vad folk är bajsnödiga! Musikhjälpen handlar om kärlek, inte hat. Sluta gnäll era jäkla rövhattar! Och stå på dig Josefin!

Nej nu ska jag jobba vidare innan vi stänger ner för dagen och börjar dricka öl! Hoj hoj!

 

Kommentera
 1. {{comment.comment_author}}

Emelie Stockhaus

Emelie föddes på Mölndals BB för 27 år sen. Idag jobbar Emelie i musikbranschen. Emelie har en katt.

Mest lästa

 1. Helgen
 2. yolo
 3. 2016 bästa låtar
 4. Juice
 5. Billie