Emelie Stockhaus

Rock stars

Jag fick för mig att googla ”Rock Stars” och detta presenterar Google mig med:

48 män

3 kvinnor 

Det är inte så att det kommer som en chock direkt. Jag själv lyssnar på majoriteten av alla som klassas som ”rock stars” på google och glorifierar musikermän höger och vänster, så jag sitter inte på några höga hästar. Jag kommer inte sluta lyssna på musik jag älskar, men jag kan göra mig själv uppmärksam på stereotypen och pusha andra rockstjärnor att ta plats genom att lyssna på ny musik gjord av kvinnor och ge dom plats. Iom att vi har så många feta kvinnor som gör musik så kommer Googles lista över ”rock stars” se annorlunda ut i framtiden hoppas jag. Jag hoppas även att våra definition av en rockstjärna (vit CIS-man) kommer breddas med tiden.

Här kommer en lista på riktiga jävla rockstars som ni kan lyssna på på Spotify, ROCK STARS. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emelie Stockhaus

Emelie föddes på Mölndals BB för 27 år sen. Idag jobbar Emelie i musikbranschen. Emelie har en katt.

Mest lästa

  1. Billie
  2. Tis
  3. Branschen
  4. PREMIÄR: LOCALS - SOMETHING REAL
  5. Brand new