Emelie Stockhaus

Ny dag!

Idag känns allt bättre! Igår började vi kolla på en ny serie, A Handmaid’s Tale. Vi hann se tre avsnitt och jag är hooked! Sjukt obehaglig (speciellt som kvinna) men sjukt bra. Något som jag fastnade för direkt var hur snyggt det var filmad och låtvalen. Fan dessa music supervisors där ute som sätter låtar där ute, så jävla grymma ni är! Big Little Lies hade också ett grymt soundtrack.

Jag började även lyssna på en ny podd igår, jag är 6 avsnitt in och jag rekommenderar den också starkt! Den heter Up and Vanished och handlar om Tara Grinstead som försvann för 11 år sen och har inte setts sen dess, varken levande eller död. Podden är gjord av Payne Lindsey där han börjar gräva i vad som faktiskt hände. Som sagt, jag är bara 6 avsnitt in men jag är fast! Det är sjukt spännande även fast vi inte vet om det handlar om mord, kidnappning eller rent av att Tara själv har bestämt sig för att försvinna. Rekommenderar starkt om du gillar poddar så som Serial, My Favourite Murder, Casefile, P3 Dokumentär etc.

Hallå, ingen har väl missat den fantastiska lilla artikeln i HYMN igår som handlar om ”festivalen som försvann” aka Midsommar Weekender? Ola Elleström hade noterat att den nya festivalen Midsommar Weekender har försvunnit från alla plattformar och hemsidan är borta. Precis som Ola höjde jag mitt ögonbryn när jag såg priset för festivalen. Jag fattar grejen och tycker att idén för festivalen var intressant, men jag personligen hade aldrig betalat så mycket pengar på en festival där jag kan ca 0% av akterna som spelar och för att äta sill. Jag har aldrig direkt firat midsommar i vuxen ålder då jag ofta har antingen spenderat midsommarhelgen på Glastonbury, varit i Wales eller jobbat så jag är ju inte heller målgruppen, även om jag hänger på VIPen på WOW ibland.

När jag diskade igår så tänkte jag på det där med festivaler. Eftersom musikbranschen är så jäkla liten här i Stockholm och man byter jobb som man byter underkläder (inte riktigt men det är standard att man kör några rundor på olika bolag) så blir man lite nojig om man skriver något dåligt att det ska komma tillbaka och bita en i röven. Jag menar, jag svor högt och sa att jag aldrig skulle jobba för företaget som flyttade Hultsfredsfestivalen. Jag har nu jobbat för dom i 1,5 år. Hehe, oops.

En annan grej jag funderade på när jag stod och diskade var hur hinner man utforma sig en riktig åsikt kring en låt på typ en lyssning? Jag kan inte det. Jag behöver höra låten minst 5 gånger innan jag kan skapa mig en uppfattning om vad jag egentligen tycker om låten. Helst ska dessa fem lyssningar vara under olika sinnesstämningar, stressnivåer och tid på dygnet för att jag verkligen ska veta vad jag tycker. Jag antar att detta är varför jag sällan skriver om något som är splitternytt, jag behöver få lyssna in mig lite innan jag delar det vidare.

Till sist, vet ni vad jag är tacksam för idag? Att jag betalar skatt och A-kassa. Halleluja! Jag lämnar er med tipset att gå med i A-kassan och detta geni till bild:

 

 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emelie Stockhaus

Emelie föddes på Mölndals BB för 27 år sen. Idag jobbar Emelie i musikbranschen. Emelie har en katt.

Mest lästa

  1. Billie
  2. Tis
  3. Branschen
  4. PREMIÄR: LOCALS - SOMETHING REAL
  5. Brand new