Emelie Stockhaus

Hur kan det hända?

Förra helgen var det Brännbollsyran uppe i Umeå och vi fick veta att två kvinnor blivit våldtagna i samband med festivalen. Intressant att SVT skriver ”Två tjejer våldtogs under brännbollsyran” som rubrik när det länkas på FB men när man klickar sig in på artikel säger rubriken ”Flera misstänkta våldtäkter i samband med yran i Umeå” för att sen skriva att en av dom inte ens skedde på festivalen. Jag vill verkligen inte minimera hemskheten av händelserna, nej jag är allt för att klippa kuken på våldtäktsmännen, men det är trist att det återigen blir en slags sensationsnyhet av det. Våldtäkter och brott händer varje dag och du har större chans att bli våldtagen av din kille än en random snubbe på festival. Jag såg klipp på YouTube från förra året där folk sitter i nymo-soffan och säger att det är vidrigt och att folk verkar glömma alla regler när de går på festival eller åker finlandsfärja. Ja folk är dumma i huvudet, men det är inte så att dom bara är det på festival utan är du en våldtäktsman är du det hela tiden, inte bara på festival.

Jag är ju en festivalälskare och blir så ledsen när jag hör människor prata som om detta (våldtäkter) är ett festivalproblem. Festival är det bästa som finns och det är så jäkla tråkigt att festivaler blir ”smutskastade” och som att det är ett problem som bara uppstår där. SÅ KLART ska alla festivaler jobba stenhårt med säkerhet (och trygghet may I add!) men att journalister/folkpåinternet sitter och säger att det är ett festivalproblem och undrar hur det ens kan hända på festival är för mig bara idioti. Sexuella ofredanden och våldtäkter kan hända var som helst, det är inte så att en festival är på någon sätt skonad från idioter (män finns överallt hehehehehe wink wink).

Civilkurage all the way, men mest av allt hade det ju vart najs att folk bara inte våldtog/sexuellt ofredade andra människor utan kunde hålla kukarna i brallorna och fingrarna i fickorna tills att alla är redo och samtycket är 100%. 

Ser fram emot en festivalsommar med er alla! Jag lovar och svär här och nu att jag inte kommer våldföra mig på någon och att jag alltid kommer ingripa om jag ser något <3

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emelie Stockhaus

Emelie föddes på Mölndals BB för 27 år sen. Idag jobbar Emelie i musikbranschen. Emelie har en katt.

Mest lästa

  1. Billie
  2. Tis
  3. Branschen
  4. PREMIÄR: LOCALS - SOMETHING REAL
  5. Brand new