Emerentia

BABYMOON

Vi bestämde ganska tidigt att vi skulle göra någon slags babymoon (jag har googlat mig fram till detta ord!) innan Tjorven kommer till jorden mer på riktigt och med nu bara 86 dagar kvar kändes det ju definitivt som att det är på håret.

Vår planerade resa till Frankrike ställdes in på grund av varierande orsaker, en att det är lite knussligt att flyga gravid och en att jag inte orkar med män i grupp och fotbolls-EM gör att risken att råna ut för det är överhängande. Så vi skippade La France, och tog istället och slog ihop nytta med nöje i Köpenhamn. Love har alltså jobbat och jag har promenerat. 

Nu har vi lite sturskt bestämt att vi ska fortsätta med den här kombon av nytta och nöje och försöka resa även när Tjorven anlänt, förutsett att Tjorven är en lika exemplarisk bebis som jag själv var. 

Men att trixa in barnvagn och tillbehör känns ändå värt i utbyte mot att till ringa mer tid i Köpenhamn och andra städer. Och då ska vi söka upp alla adresser min farfar haft i staden, från godset vid Klampenborgs galoppbanan till lägenheten hans syster och man levde i på Gamle Kongevej. För det är lustigt hur stor betydelse familj och ursprung plötsligt fått. Hur vi nu går tillbaka i leden för att hitta namn och sammanhang, binda ihop, väva samman. Och av samma anledning så tände vi ett ljus i Köpenhamns Domkyrka. Något mina föräldrar propsat på och som jag tänkt inte är någon nödvändighet, men när vi väl stod där, i ljudet av orgeln, i den lite kalla, men otroligt vackra, kyrkan tog stunden mig och jag blev grät en skvätt.

Det är så otroligt konstigt att bära någon annan, att Love och jag tillsammans ska bli en till. Dela oss till en tredje. 

Och oavsett hur töntigt jag tyckte att hela babymoon-grejen var från början så var det här bland det bästa vi gjort de senaste sex månaderna. Bara bra vi lite. 

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emerentia

Emerentia är Djungeltrummans printchef och skriver mest om det hon engagerar sig i för dagen, från höns till barn till politik.

Mest lästa

  1. NÄR EKOLOGISKT INTE ÄR RIKTIGT LIKA FINT (ELLER GOTT) MEN SKITDYRT
  2. DIY & SHOPPINGSHYSTERIN
  3. AMMA LÄNGE, AMMA ÖVERALLT
  4. DAGAR SOM SAMLAS TILL HELG
  5. Jag <3 att amma
  • Senaste inläggen

  • Senaste kommentarer

  • Arkiv