Emerentia

Hello fellow kamrater!

Efter någon, eller ja, några veckors paus är det dags för veckans vegos återtåg! Vi har vego hela veckan, även Stickan, men har inte riktigt lagat någonting värt att dela med sig av det senaste. En hel del mat i en färg (halloumi med pasta och créme fraiche) som inte ens lovar upp någon som går hemma hela dagarna.

Men igår så, denna fejksöndag, blev det någonting värt att dela både utseendemässigt och smakmässigt. Jag blev bjuden på en liknande förra helgen, och tänkte att det här kan ju inte ta sån tid, och mycket riktigt. Ungefär lika lång tid som ugnen tar att värma upp och 15 minuter för gräddning ungefär.

Smördegpizza!

Du behöver:

Två smördegsrullar

Två potatisar

Två päron

2 dl créme fraiche

1-2 paket fetaost

Lite Saint Agûr från kylen

En skalk parmesan/grana padano eller annat rivbart.

Blanda fetaosten med créme fraichen, ha i svartpeppar och lite salt. Kanske lite färska örter om du har hemma.

Skiva päron och potatis tunt.

Bred ut créme fraiche-röran över degen (som självklart ligger på en varm plåt!)

Lägg ut potatis och päron. 

Strö över lite extra fetaost (du sparade ju lite från paketet) och riven ost. Och klicka ut eventuell mögelost.

In i ugnen på 200 grader och ta ut när det fått fin färg.

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Emerentia

Emerentia är Djungeltrummans printchef och skriver mest om hönsdrömmar och dagssländor.

Mest lästa

  1. NÄR EKOLOGISKT INTE ÄR RIKTIGT LIKA FINT (ELLER GOTT) MEN SKITDYRT
  2. Jag <3 att amma
  3. AMMA LÄNGE, AMMA ÖVERALLT
  4. EN GUIDE TILL SANDRA OCH ANDRA TILLRESTA
  5. ANDRA JAG LÄSER