Emil Agrell Photography

Att tillverka vattenskrift i Photoshop

I detta blogginlägg ska jag visa er hur man kan tillverka vattenskrift. Alltså, som att man skriver med fingret på en duschvägg eller liknande. Som vanligt demonstrerar jag med bilder så att det blir enklare att hänga med.

Till att börja med så öppnar jag en bild som föreställer en ruta med vattendroppar på.

skarmavbild-2016-11-15-kl-14-44-38

När jag har valt en vattnig bild så letar jag även upp en bild som ska föreställa en stad på kvällstid. Om ni inte använder en egentagen bild här utan istället använder er utav Google så är det viktigt att ni går in på ”Sökverktyg” och sedan ”Som får användas och ändras”. Jag har valt en bild på London Bridge.

skarmavbild-2016-11-15-kl-14-50-11

Sedan så markerar ni hela bilden genom att klicka Cmd+A och kopierar genom Cmd+C, när ni har gjort detta så klickar ni in på vattenbilden och släpper stadsbilden genom att klicka Cmd+V. Sedan klickar ni på Cmd+T för att därefter dra ut bilden så att den passar. Det ser nu ut så här-

skarmavbild-2016-11-15-kl-14-56-07

Vi ska nu ge bilden Oskärpa men för att inte förstöra bilden så ska vi först konvertera till smart objekt genom att högerklicka på bilden vid lagerrutan på höger sidan och sedan klicka på just konvertera till smart objekt. Sedan klickar du på Filter längst upp på skärmen, för att sedan komma till Oskärpa och Gaussisk Oskärpa. Ställ Radie på 10,0% Pixlar och klicka sedan på OK.

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-01-15

Sedan klickar ni på Blend mode (står oftast inte vad den heter, utan den är ofta satt på Normal) och sedan klickar ni på Täck över, då borde det se ut så här-

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-06-32

Som ni kan se så hjälper bakgrunden oss att ge bilden mer kontrast, djup och färg. Ni ska nu gå till verktygen på höger sida för att sedan klicka på text-ikonen som föreställer ett T. Välj Vågrät text. Jag använder mig utav typsnittet Yellowtail Regular, men det kan ni välja efter smak. Olika typsnitt går att ladda ner gratis på Dafont.com. För denna texten så väljer jag storleken 250 och kantutjämningsmetod Skärpa. Texten ska vara centrerad och kan sedan flyttas efter smak. För att vrida texten så klickar ni Cmd+T, går till ett hörn och vrider texten. Nu ser det ut så här för mig och den svarta texten kommer senare att bli till vattenskrift-

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-18-41

Nu går jag till Filter och Gör flytande. Markera nu detta verktyg-

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-21-50

Det är nu vi ska tillverka den faktiska vattenskriften. Genom att använda penseln så drar jag ut texten så att den blir mer vatten-lik.

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-26-43

Klucka nu på OK för att sedan gå till Blend mode igen och även Täcka över. Om det är något ställe där du vill att texten ska vara tydligare så duplicerar du texten, lägger till en lagermask och suddar bort det överflödiga eller så drar du ner Opaciteten på den översta tills dess att du är nöjd.

skarmavbild-2016-11-15-kl-15-31-49

Bilden är klar och vattenskrift är adderat till bilden.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emil Agrell Photography

Emil Agrell Photography är en fotoblogg på Djungeltrumman.se. Här kommer ni att kunna ta del utav tips inom fotobranschen och även följa mina fotouppdrag.