Emil Agrell Photography

Trippelt upp med fotokul

”Trippelt upp med fotokul”, det var väl en rolig titel? Det tyckte jag i alla fall.

I dagens inlägg så tänkte jag visa tre olika versioner utav samma bild. Fotografiet togs tidigare idag och personen på bilden är min vän, Tobias.

Här kan ni se en oredigerad version utav bilden som vi ska bearbeta.

 

Det första jag tänker göra med bilden är att dra lite i kurvorna och sedan fixa med färger. För att justera kurvorna så går jag till Justeringslager och sedan Kurvor.

Före justering

Efter justering

 

 

 

 

 

När jag nu ska justera färger så markerar jag först mitt bakgrundslager och går sedan till Filter och Camera Raw Filter. jag använder nu dessa inställningar.

 

Jag är nu nöjd med första versionen av bilden. Så här är resultatet-

 

Jag ska nu göra en svartvit version av bilden, men utgår åter igen från originalet.

Denna gången börjar jag med att gå till Justeringslager och sedan Nyans/Mättnad. Mättnaden drar jag till -100, då är bilden helt svartvit. Nu går jag vidare till Justeringslager och Kurvor.

Före justering

Efter justering

 

 

 

 

 

 

Nu sammanställer jag mina justeringslager ihop med bakgrundsbilden genom att använda kortkommandot Cmd + Shift + Alt + E och klickar sedan på Filter och Camera Raw Filter. Se härunder vilka justeringar jag gjort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra versionen är nu klar och ser ut så här.

 

Den tredje och sista bilden vill jag göra lite mer färgglad och hoppfull. Men först ska vi återgå till originalfilen. När alla inställningar är nollställda så börjar vi att gå till Filter och Camera Raw Filter.

 

 

 

 

 

Och nu är jag nöjd med bilden. Så här ser den ut.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Emil Agrell Photography

Emil Agrell Photography är en fotoblogg på Djungeltrumman.se. Här kommer ni att kunna ta del utav tips inom fotobranschen och även följa mina fotouppdrag.