Djungeltrumman­bloggen http://blogg.djungeltrumman.se Fri, 12 May 2017 08:02:23 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Äntligen ESC! http://blogg.djungeltrumman.se/blog/antligen-esc/ http://blogg.djungeltrumman.se/blog/antligen-esc/#respond Fri, 12 May 2017 08:02:23 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/?p=59994

Alla pratar om vädret. Men allvarligt talat, skit i det nu. Imorgon är det ESC! Jag har inte tittat på en endaste deltävling, det är mycket roligare att spara sig till finalen.

Antagligen kommer jag inte orka hålla mig vaken till slutet, det gör jag aldrig, men att se bidragen är ändå det roligaste. Dessutom känns det ändå som att allting är riggat, så vad spelar det för roll? I alla fall, här är de bästa bidragen genom tiderna (utan inbördes ordning):

Verka Seducha – Dancing Lasha Tumbai, Ukraina 2007

France Gall – Poupée de cire, poupée de son, Luxemburg 1965

Dana International – Diva, Israel 1998

Sébastien Tellier – Divine (Frankrike 2008)

Ha en fin helg!

Hälsningar,
Mathilda Svensson
Vik. printredaktör Djungeltrumman

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/blog/antligen-esc/feed/ 0
Something old, something new http://blogg.djungeltrumman.se/blog/something-old-something-new/ http://blogg.djungeltrumman.se/blog/something-old-something-new/#respond Fri, 05 May 2017 09:04:11 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/?p=59990

I helgen plockar en institution i Göteborgs klubbvärld, Jazzhuset, ner skylten efter 40 år. Vissa sörjer men jag hör till dem som tycker att det faktiskt är på tiden.

Det mörkröda vardagsrummet på Erik Dahlbergsgatan har liksom gjort sitt nu. Men självklart kunde vi inte låta bli att vara lite nostalgiska, och fråga några av arrangörerna bakom Jazzhusets klassiska klubbar vad stället har betytt för dem.

När en era tar slut börjar som tur är en ny – istället för Jazzhuset får vi Hoki Moki och istället för Broder Daniel kan vi nu äntligen lyssna på Henrik Berggrens soloplatta. Jag gillar den.

För övrigt gottar jag mig i en ny Myrorna-butik i Olskroken, en ny vietnamesisk bistro/karaokebar på Chapmans torg och på måndag (förhoppningsvis) en helt ny hårfärg hos Salong Guld.

Ha en fin helg!

Hälsningar,
Maria Kopp
Chefredaktör Djungeltrumman

Foto: Fanny Hellgren

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/blog/something-old-something-new/feed/ 0
Dubbelt så bra http://blogg.djungeltrumman.se/blog/dubbelt-sa-bra/ http://blogg.djungeltrumman.se/blog/dubbelt-sa-bra/#respond Fri, 21 Apr 2017 08:36:13 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/?p=59985

Om en vecka styr vi releasefest igen! Den här gången blir det en dubbel variant – för ett rykande färskt Djungeltrummannummer och Vetenskapsfestivalens lika färska program. Vill du fira ännu mer? Då är det bara att fortsätta när Pustervik (i nuvarande form) firar fem år lite senare på kvällen.

Vi på Djungeltrumman gillar som bekant när ni har roligt, så under releasefesten den 28 april kan du tävla om biljetter till kvällens spelning med Beatrice Eli! Det enda du behöver göra är att ställa en fråga till Vetenskapsfestivalens forskare på plats.

Lägg därtill: grym musik och ekologisk öl från TT. Bättre än så blir det inte va?

OSA-länk och mer info hittar du här: https://vetenskapsfest-med-djungeltrumman.eventbrite.com/

Ha en toppenhelg (och glöm inte att OSA)!

Hälsningar,
Maria Kopp
Chefredaktör Djungeltrumman

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/blog/dubbelt-sa-bra/feed/ 0
Släpp fångarne loss http://blogg.djungeltrumman.se/blog/slapp-fangarne-loss/ http://blogg.djungeltrumman.se/blog/slapp-fangarne-loss/#respond Fri, 07 Apr 2017 08:26:35 +0000 http://blogg.djungeltrumman.se/?p=59979

Uteserveringarna slår ut som körsbärsblommor runt om i staden, vi tar på oss liiiite för tunna jackor, shoppar mockasneakers och hoppas på det bästa. Kort sagt, våren är på g.

Letar du efter en ny plats i solen, eller bara efter lite omväxling? Då tycker jag du ska kolla in vår lista med Göteborgs bästa uteserveringar. Eller, om du är på friluftshumör, guiden till Utsiktsplatser i Göteborg.

Men kanske är sol och utomhushäng inte alls din grej? Kliv då in på Svenska Mässan istället, där SciFiWorld bjuder på maximerad verklighetsflykt både lördag och söndag.

Ha en fin helg!

Hälsningar,
Maria Kopp
Chefredaktör Djungeltrumman

Foto: Alfred Johansson

]]>
http://blogg.djungeltrumman.se/blog/slapp-fangarne-loss/feed/ 0