Gaia Padovan

botanical? yes.

 

Har alltid haft en fascination för blommor. Dess form, färger och symmetri. Det är ganska galet ändå- att detta vackra just kommer ifrån naturen? I och med att jag nu bor utanför Göteborg (pendlar) så är det så fint att nu ha sådan närhet till naturen- jag uppskattar det mer och mer.

Här kommer lite växtinspo, i form av tidning, fotografier, finaste ramarna, ringar och ett fantastiskt vackert konstverk av japanska konstnären Azuma Makoto. Själv ska jag ut och plocka löv i höst, torka dem och rama in, i olika mönster. Paper collective har fina ramar samt Muji. Tips!

Att det också är trendigt med växter är ju himla passande. Själv adopterade jag en liten stickling för ett tag sen. Go green<3

 

 

 

THE PLANT magazine (här) finns även på papercut.se

 

Norm Architects x Paper collectives nya samarbete. Kika (här)

 

Dessa ringar från AREAWARE.

 

Läs om Azuma Makatos fina installation/konstverk här- ICED FLOWERS. Läs hela artikeln är (här)

Japanese flower artist and botanical sculptor Azuma Makoto has been creating incredible sculptures using hundreds of thousands of flowers since 2002. He co-founded the floral atelier Jardins des Fleurs with the photographer Shunsuke Shiinoki and made headlines in 2014 when he launched a bonsai tree into space. As part of the Art of the Season, Sotheby’s commissioned him to create a stunning ice flower sculpture that took pride of place at both the Collectors’ Dinner and the Impressionist and Modern Artcocktail. We caught up with him to hear what inspires him and to find out how he created the piece for Sotheby’s. (text via Sothebys- då han inlett ett samarbete med dem)

 

 

1 kommentar
  1. {{comment.comment_author}}

Gaia Padovan

Gaia Padovan.
Art Director / Illustratör.
Fotograferar analogt. Förkärlek till tryffelchips och Riesling. Här delar jag med mig av min inspiration inom design, foton jag tar och lite vardag.

Mest lästa

  1. Söndags-listan
  2. Ge-mig listan.
  3. Lyckan, San Pellegrino och en (mini)fontän.
  4. Vetements CEO Guaram Gvasalia, Ines Longevial och en vacker film.
  5. Analogt fotografi