Henrik Ekwall

Brev från kolonien

Hade ett sånt där härligt Charlie Chaplin-moment idag, när jag skulle hem från mataffären. Bar på tre aggressivt fyllda matkassar och lommade hem i värmen. Inte alls en kort promenad, det här med att matbutiker var ”within walking distance” från mitt boende visade sig vara en lika stor lögn som ”absolutely, you can drink the tapwater”. Lommade verkligen, alltså som man gör när man försöker promenera men är för psykiskt och fysiskt utmattad för att inte se ut som Ior. På väg hem från centralstationen efter en musikfestival i mellansverige som för det mesta bestod utav att nån har bajsat i ens tält, den promenaden.

Jaja, där gick jag och släpade benen och önskade livet ur saker, stannade för att ta en taxi istället, kunde inte få tag på en taxi. Måste ha vart en mäkta deprimerande uppsyn att se mig stå och kämpa. Till och med min taxivinkning var trött, typ en desperat men samtidigt oengagerad, blöt fladdring med handen från två meter in på trottoaren. Som ett sorgset adjö till förbipasserande. Taxivinkningarnas motsvarighet till Kikki Danielssons sommarprat.

Hade iallafall stått och fladdrat nån kvart när jag kände något på mitt ben. Tittade ner, och såg en ca 15 centimeter lång tusenfoting jobba sig upp för min högra fotknöl. Kan inte ha vart ohärligt att få uppleva min reaktion. Att se en gravt uttorkad Benjamin Syrsa genomföra nån slags blandning mellan stepp och afrikansk folkdans ovanpå 10 kilo matvaror av varierande konsistens. Rödsprängda ögon och torrt skum i mungiporna. Man hade kunnat spänna upp ett sammetsrep och tagit 40:- inträde för att få en närmre titt på ”den galna vita mannen – men gå inte för nära!”. Små barn som blir livrädda för min vokala blandning av growl, sopranopera och wilhelmskriket.

Blev efter ett tag klar med min realtidsaudition för rollen som galna skelettet på Spökhuset, lommade hem. Kände ett rekordstort mått av har fått nog nu. Mentala tillståndet var på ett ungefär en blandning mellan Bill Murray i Lost in Translation och Martin Schibbye.

screen-shot-2016-11-20-at-12-05-19

Nej men helt ärligt, vad är detta för skithål. Bangkok är ju en storstad som tar bort absolut alla fördelar med storstäder (djurfritt, fungerande kollektivtrafik, civiliserade människor, fritt från ”exotiska” lukter, inga tjocka män från Bollnäs med elefantbyxor) och maxar skiten ur alla nackdelar (bilar, högljutt, fler bilar, turister, fler turister, horeri).

Jag vägrar att acceptera att en stad som låter tusenfotingar stora som lokaflaskor löpa fritt är en omtyckt plats. Det får inte plats i min världsbild. Förstår inte hur folk kan bli så uppspelta över ett presidentval när Bangkok är världens mest besökta stad år 2016. Att den stora majoriteten hellre vill åka för att se unga tjejer skjuta pingisbollar från vaginan än att åka till New York måste ändå säga mer om världens tillstånd än att en tokstolle är president. Vi lever i en värld av Håkan Hallins för i jävla helvete.

Det är en speciell känsla av frustration, detta med att avsky en plats som så många känner enorm entusiasm inför. En bakfull dagisfröken under ”lektimmens” kulminerande minuter. Som Martin Schibbye hade känt sig ifall Johan Persson hade tyckt att Etiopiengrejen var ”FUCKING AWESOME BRO”. Ingen go plats mentalt.

Den enda, på riktigt enda, fördelen jag kan komma på med att vara i Bangkok är att folk som bor i Bangkok är vansinnigt fattiga. Och man vet att man är på fel plats om den enda glädjen man kan utvinna är att den relativa (kan inte lägga nog med emfas på relativa) rikedom sitt studielån innebär mer eller mindre tvingar folk till att le mot en på gatan.

Men ja, mitt immunförsvar och toleransen i min tarmflora har aldrig varit starkare. Den fysiska motsvarigheten till att komma tillbaka från en krigshärjad visit i Syrien med ett starkare, mer perspektivfyllt psyke.

Och,

screen-shot-2016-11-20-at-14-03-17

Är ju trots allt så långt bort ifrån detta som man fysiskt kan komma.

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Henrik Ekwall

Hej!

Vad kul att du är här, stanna gärna för alltid

[email protected] på mail

Mest lästa

  1. #Weedweek
  2. Trevlig kväll!
  3. Esnabba Pesos
  4. Black Sjöberg
  5. Vi-drigt