Henrik Ekwall

Fortfarande ensam hemma

Tänkte bistå med en liten uppföljning kring hur det går med inflytteriet i nya lägenheten. Om inte för att betrygga den hjärtvärmande skaran vänner som har hört av sig i genuin oro för min fysiska säkerhet.

På pluskontot: Den allmänna byggrelaterade David mot Goliat-stämningen har lättat något. Lyssna bara på det här: har målat om sex (6) hela möbler. Några favorittischor fick såklart stryka med, men i och med att 6 möbler är är fler möbler än jag hade räknat med att någonsin äga – än mindre måla om – så är detta för fan en gladare livsnyhet än att jag än så länge är cancerfri. Har aldrig tidigare varit med om en tydligare mental uppspelning av ledmotivet till Rocky som när den sista kvadratcentimetern av Billy’n blev jonquil-gul. Slog hål på luften. Tarzan-skrek. För bildreferens är det fritt fram att googla runt bland Sköna Hems vidrigaste ”inspirationsbilder”.

Det senaste projektet att printa upp storformatsversioner av kända personer går nåt så in-i-helvete bra. Tog ett bra tag, men har till slut kommit fram till att mugshoten på Vince ”The Shamwow Guy” Shlomi känns som den tveklöst bästa kandidaten att dunka upp över frukostbordet i 2x1m. Tänker mig att den dagliga påminnelsen om att man iallafall inte är en infomercialkändis som blivit åtalad för att spöa upp en prostituerad kvinna (efter att ha fått tungan avbiten av en prostituerad kvinna) skulle kunna ge en lite skjuts in i nästa mardrömstisdag.

Blir fortfarande en hel del logistiklösningar av typen bredbandssladd som hålls fast på en hallhylla med tyngden från en vattenfylld ginflaska, men ja. Helt ärligt så vet jag inte riktigt var sådant befinner sig på en dumt eller genialt-skala.

Jag köpte en badrumsmatta! Lämna era gratulationsemojis nedan.

På minuskontot: handfatet luktar illa. Hemsökt-illa. Dött Djur. Får väl anlita nån skrumpen tant som smetar hamsterblod över hela badrummet för driva ut satan, eller nåt. Fast ska jag vara ärlig med mig själv lär det hamna på ”får helt enkelt förlika mig vid detta”-listan.

En annan grej är att det är vansinnigt lyhört mellan mig och min granne. Vet inte särskilt mycket mer om henne än att hon i princip aldrig lämnar lägenheten och att ljudnivåer är hennes största passion i livet. Så hon lever ut nån sorts Rear Window-tillvaro under vilken hon sitter på sin balkong och väser argt på Claire Wikholm-svenska så fort jag tappar något i golvet.

I och med att jag är duktigt jävla kristen med BRF-stadgans tysthetsprinciper så borde det ju inte vara något större problem. Men nu råkar det vara så att ett gäng polacker vänder ut och in på lägenheten precis under mig och min granne, och grannen är övertygad om att det är jag som bränner av en monsterborr i tjock betong varje kväll runt niobläcket. Har påpekat ett GOTT gäng gånger att jag verkligen, verkligen inte kan klandras för detta, men i och med att hon har supit sönder varenda millimeter av närminnet så blir det hela lite av ett Groundhog Day-scenario. Men försöker vara lite glaset är halvfullt och tänker att utskällningar från en fyllekärring med tvådagarsintervall iallafall är någon sorts fast punkt i livet.

Vi ses nästa föreningsstämma!

Kommentera
  1. {{comment.comment_author}}

Henrik Ekwall

Hej!

Vad kul att du är här, stanna gärna för alltid

[email protected] på mail

Mest lästa

  1. #Weedweek
  2. Trevlig kväll!
  3. Black Sjöberg
  4. Esnabba Pesos
  5. Vi-drigt